abonneren

BlackBerry krijgt BBX besturingssysteem

Research In Motion heeft het nieuwe besturingssysteem voor de BlackBerry aangekondigd: BBX. Hiermee wil het bedrijf de competitie met Apple en Android aangaan.

Het nieuwe besturingssysteem combineert de twee bestaande besturingysssystemen die nu gebruikt worden voor de PlayBook-tablets en de BlackBerry-smartphones: ONX en BlackBerry OS. BBX zal voortaan op beide apparaten gebruikt worden.

BBX OS ondersteunt de BlackBerry clouddiensten en biedt ontwikkelaars de keuze tussen HTML5-toepassingen en toepassingen gebaseerd op BlackBerry’s eigen SDK of Adobe Air met Flash. Ook komt er een bèta voor ontwikkelaars van de het PlayBook OS 2.0 dat ondersteuning biedt voor het draaien van Android-apps.

Onduidelijk blijft wanneer de eerste BBX-producten daadwerkelijk zullen verschijnen. RIM staat ongetwijfeld voor de enorme uitdaging om de concurrentie bij te benen. Momenteel heeft BlackBerry een marktaandeel in de smartphonemarkt van ongeveer 12 procent aldus Gartner. Dit in vergelijking met ruim 43 procent voor Android.

Via: TGdaily

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: