Bing wordt belangrijke pijler voor Microsoft

Microsoft is bezig met het omvormen van Bing van zoekmachine tot informatieplatform. Bing wordt bij alle producten van Microsoft ingebouwd, van Windows-pc's, tablets en smartphones tot en met de Xbox spelcomputer. De zoekmachine wordt omgebouwd tot een alleswetende digitale assistent en moet de strijd aangaan met Google en Apple.

Microsoft vertelt tegen The Verge dat Bing een van de belangrijkste bedrijfsonderdelen is geworden. In de toekomst wordt Bing een hoofdrol toegedicht bij de vraag waarom klanten voor producten van Microsoft zullen kiezen.

Het ontwikkelingsteam dat verantwoordelijk is voor Bing werkt momenteel aan de transformatie van de zoekmachine tot een nieuw informatieplatform. Bing moet onder andere een soort alleswetende digitale assistent worden. Deze helpt de gebruiker in het dagelijks leven, bijvoorbeeld door spontaan informatie te geven bij zijn activiteiten thuis of onderweg. Microsoft belooft dat Bing ook een sterk verbeterde spraakbesturing krijgt. Het informatieplatform moet gaan concurreren met producten als Siri van Apple en Google Now.

Windows Blue
Bing is nu al onderdeel van Windows 8 en Windows Phone bij het zoeken op internet of door de apps, maar heeft nog een grote achterstand in te halen op de producten van Apple en Google. De zoekmachine krijgt in de toekomst steeds meer functies, te beginnen met Windows Blue. Deze komende Windows-update zal Bing nog meer integreren via de Zoeken Charm. Ook denkt Microsoft Bing te kunnen inzetten bij het Office-pakket, maar hierover wil het bedrijf verder geen mededelingen doen.

Xbox 720
Ook de Xbox 360 heeft ondertussen een update gekregen met een verbeterde zoekfunctionaliteit via Bing. De volgende console die bekend staat onder de codenaam Durango (in de volksmond Xbox 720), zal wake on voice, spraak naar tekst en spraakcontrole krijgen. Bing is verantwoordelijk voor al deze verbeteringen die de gebruiker in staat moet stellen om op een meer natuurlijke wijze met de console om te gaan. Over de Nederlandse taal is daarbij niets bekend, maar ga er maar vanuit dat Microsoft zich eerst op het Engels concentreert.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Bing, Zoekmachines