Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Bill Gates noemt Windows 8 “absoluut essentieel”

De marketingafdeling van Microsoft heeft Bill Gates van stal gehaald om zijn visie te geven over Windows 8 en de nieuwe Surface RT tablet. Gates spreekt over Windows 8 in een interview op YouTube met Steve Clayton van Microsoft. De voormalige baas van Microsoft noemt Windows 8 een “absoluut essentieel product”, dat Windows geschikt maakt voor minder krachtige apparaten en apparatuur met een aanraakscherm.

Verder maakt Gates bekend dat het besturingssysteem evolueert tot een enkel platform. Daarbij delen Windows 8 en Windows Phone 8 dezelfde kernel, bestandssysteem, grafische ondersteuning en andere elementen met elkaar. Dit betekent dat ontwikkelaars met relatief weinig moeite hun apps kunnen overzetten van de desktop of tablet naar de smartphone, meldt TechEye. Beide besturingssystemen delen hetzelfde grafische ontwerp met starschermen die zijn samengesteld uit tegels die doorlinken naar de verschillende apps.

Gates zegt dat mensen overal de beschikking willen hebben over hun mail, documenten en video en dat dit zo eenvoudig mogelijk moet zijn. De aanraakschermfunctie moet daarbij goed zijn geïntegreerd met de mogelijkheid om de muis en toetsenbord te blijven gebruiken waaraan men gewend is.

Verder vertelt Gates over het naar eigen zeggen unieke flexibele toetsenbord van de Surface. Hij heeft zelf een zwarte Surface omdat deze als eerste uit de fabriek rolde.

Het interview met Bill Gates kun je in de onderstaande video bekijken:

 

Bron: TechEye

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Bill Gates

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie