abonneren

Beveiligingsupdates ook voor Windows 8

Tijdens de maandelijkse patchronde wordt Windows 8 gewoon meegenomen. De beveiligingspatches worden aanstaande dinsdag door Microsoft uitgebracht. De update is beschikbaar voor zowel Windows 8 32-bit als Windows 8 64-bit.

Beveiligingsbedrijf Vupen had begin deze maand kwetsbaarheden gevonden in Windows 8 en Internet Explorer 10, meldt PC World. Microsoft heeft hierop niet gereageerd. De update die morgen wordt uitgebracht voor Windows 8 bevat een oplossing voor drie kritieke lekken. Deze lekken zouden kunnen worden misbruikt om code uit te voeren zonder tussenkomst van de gebruiker. Zo kunnen programma's worden uitgevoerd zonder dat de gebruiker een waarschuwing te zien krijgt.

Windows 8 heeft flink wat code van Windows 7 overgenomen. Dat zou een verklaring kunnen zijn waarom het gloednieuwe besturingssysteem zo snel een beveiligingsupdate krijgt. Beveiligingsexperts verwachten dat ook voor Windows 8 in de toekomst nog kwetsbaarheden naar boven zullen komen. Dit betekent overigens niet dat het een slecht besturingssysteem is. Microsoft heeft de afgelopen tijd juist enorme stappen gemaakt op het gebied van beveiliging.

Meer informatie over de beveiligingsupdates staat in het Microsoft Security Bulletin. Naast Windows 8 worden ook belangrijke patches uitgebracht voor de oudere Windows-versies. Dat zijn onder andere Windows XP, Windows Vista, Windows 7, en de verschillende Windows Server versies (2003, 2008, 2008 R2, en 2012). Verder worden gaten gedicht in MS Office voor zowel Windows als Mac OS.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Ms Office