abonneren

In beeld: de eerste betaversie van Android O

Betatesters en ontwikkelaars kunnen vast aan de slag met een vroege betaversie van de aankomende Androidversie: Android O. Wij installeerden de beta ook, om vast een blik te kunnen werpen op wat er aan zit te komen.

Heel veel is er nog niet bekend over Android O. Belangrijke vernieuwingen moeten nog bekendgemaakt worden en worden in de komende periode toegevoegd aan de betaversie. Zelfs de naam is nog niet bekend. Iedere nieuwe versie loopt alfabetisch op, en krijgt de naam van snoepgoed. Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Nougat en straks? Oreo? Oliebol? Ontbijtkoek?

Verschillen zijn er echter wel. Deze lichten we toe:

Bij de configuratiewizard is de back-up prominenter aanwezig.

Eveneens kun je bij de wizard al kiezen welke Google-diensten je wilt gebruiken.

Eveneens kun je bij de wizard al kiezen welke Google-diensten je wilt gebruiken.

Het nieuwe home-scherm met de Google-Assistant knop linksboven.

Helaas in mijn geval nog geen Assistant, alleen maar Google Now.

Er is geen knop meer voor de app drawer, deze sleep je omhoog met een pijltje.

De recente apps op een tablet.

Vooral voor notificaties verandert er veel. Apps op je startscherm gaan ook het aantal meldingen weergeven (badges genaamd).

Android O.

Betaversie installeren?

Je kunt zelf aan de slag met de Android O betaversie. Deze heeft Google beschikbaar gemaakt voor de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel en Pixel XL. Bij de installatie worden echter wel ook alle gegevens op je Android gewist.

Geschreven door: Jorispeterse op

Category: Preview, Besturingssystemen

Tags: Android, smartphones, tablets, Android O

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord