Bedrijven willen geen Windows 8, werknemers wel

Organisaties laten Windows 8 voor wat het is en migreren vanaf Windows XP nog altijd vrolijk naar Windows 7. Werknemers prefereren echter, enigszins verrassend, Windows 8 boven Windows 7 op hun werk-pc.

 

Het respectabele onderzoeksbureau Forrester heeft onderzocht hoe bedrijven en verschillende groepen werknemers tegenover de implementatie van verschillende Windows-versies staan. Het onderzoek werd verricht in de Verenigde Staten en Europa.

Van XP naar 7

Het analistenbureau concludeert dat bedrijven geen vertrouwen hebben in Windows 8 en dat ze vooral hard aan de slag zijn om naar Windows 7 te migreren. Veel bedrijven gebruiken nog altijd Windows XP, maar dat besturingssysteem wordt vanaf 8 april 2014 niet meer ondersteund door Microsoft. Opvallend is dat de werknemers zelf liever naar Windows 8 verhuizen. Als de cultuur van het meebrengen van eigen apparaten naar het werk standhoudt, zullen er ook meer Windows-tablets en Windows Phones naar het werk meegenomen worden. Aangezien Windows 8 op de werk-pc fijner samenwerkt met die apparaten, kan het blijven steken bij Windows 7 nog wel eens voor de nodige irritatie en problemen zorgen.

Cijfers

Momenteel staat Windows 7 op 48 procent van de pc’s binnen organisaties. Van de bedrijven geeft 76 procent aan dat ze van plan zijn nieuwe pc’s met Windows 7 uit te rusten en niet met Windows 8. De interesse in Windows 8 is bij de bedrijven in de Verenigde Staten en Europa nog niet eens de helft van het niveau van de interesse voor Windows 7 toen het uitkwam.

Werknemers zelf hebben echter over het algemeen liever Windows 8 op de werk-pc, iets dat Forrester niet zag aankomen. Er deden 10.000 werknemers mee aan het onderzoek van Forrester, waarvan 38 procent liever Windows 8 heeft. Van de geïnterviewde medewerkersheeft 35 procent een voorkeur voor Windows 7. Bovendien is het gat tussen de populariteit van iOS of Windows 8 op een tablet kleiner dat je misschien zou verwachten. Eén op de vijf werknemers prefereert Windows 8 op een tablet, waar 26 procent liever iOS lust.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: onderzoek, bedrijven, kantoor, forrester