Avast compatibel met Windows 8

Zelfs met een fonkelnieuw Windows 8 systeem blijft het belangrijk om een goede virusscanner op de achtergrond te draaien. Avast is de eerste gratis virusscanner die officieel compatibel is met Windows 8.

Avast is de eerste gratis virusscanner die in de Windows Store wordt aangeboden na grondig te zijn getest op compatibiliteit met Windows 8, meldt Avast Blog. Het antivirusbedrijf is de trotse eigenaar van het Windows 8 Compatible logo. Op het moment van schrijven is Avast overigens nog niet in de Windows Store te vinden.

Gebruikers van Windows 8 hoeven zich niet meer direct zorgen te maken over welke virusscanner zij moeten installeren. Windows 8 wordt door Microsoft geleverd met Security Essentials. Daarmee levert de softwaregigant voor het eerst standaard antivirussoftware mee met Windows. Security Essentials is ingebouwd in Windows Defender, en werkt zolang er geen virusscanner van een andere partij is geïnstalleerd. Als de gebruiker besluit om toch een andere virusscanner te installeren, dan wordt Security Essentials antivirus automatisch uitgeschakeld door Windows Defender.

Jammer genoeg staat Security Essentials van Microsoft niet bekend als beste virusscanner. Dat is een van de redenen om toch voor een ander antiviruspakket te gaan. Andere virusscanners, waaronder die van Avast, scoren aanmerkelijk beter in de tests.

Naast Avast kunnen Windows 8 gebruikers ook AVG Free proberen. Het is niet aan te raden om een antivirusscanner te installeren die geen vermelding heeft van Windows 8 compatibiliteit. Bijvoorbeeld de gratis scanner van Avira Antivir kan problemen geven en is ook nog eens heel lastig te verwijderen door vervelende vermeldingen die in het register achterblijven.

Bron: Avast Blog

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: avast, antivirussoftware