abonneren

Asus stopt definitief met Windows RT

De steun voor Windows RT, de ARM-compatibele variant van Windows 8, smelt inmiddels als sneeuw voor de zon. Asus heeft zich in het verleden al kritisch uitgelaten over Windows RT, maar maakt er nu Ć©cht korte metten mee. De fabrikant gaat geen Windows RT-tablets meer uitbrengen.

Asus heeft in duidelijke bewoordingen te kennen gegeven dat Windows RT-apparaten (zoals de VivoTab RT) verlieslijdend zijn voor het bedrijf. Dat is inmiddels geen verrassing meer: ook Microsoft zelf moest eerder al schoorvoetend toegeven dat het de interesse in Windows RT schromelijk overschat had en nu met een overschot aan Surface RT-tablets in de maag zit. Samsung, Toshiba, HTC en Nokia gaven al eerder aan niet in Windows RT te geloven; op dit moment steunen alleen Acer en Dell het besturingssysteem nog.

Overigens gelooft Asus wel heilig in Windows 8: het bedrijf gaat zich volledig richten op Windows 8-apparaten met Intel-chipsets. De Taiwanees claimt dat oplossingen met een Atom-chipset en Windows 8 nauwelijks duurder zijn dan RT-oplossingen, maar wel makkelijker aan de klant te verkopen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie