abonneren

Apple WWDC: iOS6, met navigatie maar geen iPhone 5

Apple heeft tijdens de openingspresentatie van de World Wide Developer Conference in San Francisco een hele serie aankondigingen gedaan. De belangrijkste daarvan zijn een nieuwe generatie Macbook Pro met retina-scherm, en iOS 6 met een vernieuwde Siri en ingebouwde kaarten met navigatie.

Toch overheerst in de eerste reacties van de Apple-fans een zekere teleurstelling. Er is geen aankondiging van de iPhone 5 gedaan. Wel laat de nieuwe versie van iOS 6 die werd aangekondigd een beetje raden naar de eigenschappen van een komende nieuwe iPhone.

iOS 6

iOS 6 is aangekondigd met diverse nieuwe functionaliteit voor de iPhone, iPod Touch en iPad. Apple zet zich met iOS af tegen Android. Meer dan 80% van de iOS-gebruikers heeft nu iOS5 terwijl bij Android nog slechts 7 % de nieuwste versie gebruikt.
Spraakcommando programma Siri vormt een van de belangrijkste vernieuwingen van iOS6 zo komt Siri ook beschikbaar voor de iPad. Er komen nieuwe talen bij, maar helaas geen Nederlands. De spraakherkenning en mogelijkheden worden flink uitgebreid. En Apple heeft ook integratie met een aantal grote automerken aangekondigd.

Kaarten en Navigatie

Google gaat een groot aantal klanten van Google maps kwijtraken, met de geïntegreerde kaarten en navigatie-functionaliteit die Apple nu standaard inbouwt in iOS 6. TomTom is één van de leveranciers van de kaarten voor de nieuwe kaarten-app van Apple.

Facebook-integratie

Facebook is voortaan in iOS6 geïntegreerd in het berichtencentrum net als eerder de integratie van Twitter. Alle informatie kun je voortaan eenvoudig delen met je Facebook-vrienden.

Telefoonfunctionaliteit

Apple verbetert de telefoonfunctionaliteit, eenvoudig opnemen, of standaard antwoorden geven via een “niet storen knop”.

Overige nieuwe iOS 6 functies

Andere nieuwe functionaliteit vinden we in een verbeterde Safari-browser, een Passbook app voor het elektronisch legitimeren en bijvoorbeeld het opslaan een vliegticket.


Er is nu een bètaversie van iOS 6 beschikbaar voor de ontwikkelaars. De definitieve release komt later dit jaar.
Over de nieuwe Macbooks schrijven we in een afzonderlijk bericht.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie