abonneren

Apple lost ernstig beveiligingslek op in iOS 8.2

Apple heeft een nieuwe versie van iOS uitgebracht. Versie 8.2 lost enkele beveiligingsproblemen op, en maakt je iPhone alvast klaar voor de Apple Watch.

Freak

iOS 8.2 dicht een groot lek, genaamd Freak. Dat is een lek in het SSL-protocol dat ook op iOS-apparaten voorkomt. Het Freak-lek is door de Amerikaanse overheid in beveiligde verbindingen ingebouwd om een zwakkere versleuteling te gebruiken. Daardoor konden inlichtingendiensten makkelijker meeluisteren en -kijken met internetverbindingen.

Safari

Dat lek zat in iOS- en Android-apparaten, onder andere in de standaardbrowser van Android en in Safari voor iOS. Apple zegt dat het per iOS 8.2 niet meer mogelijk is het Freak-lek te misbruiken.

Apple Watch

De nieuwe versie maakt het besturingssysteem ook klaar voor de Apple Watch, het nieuwe horloge dat maandagavond door Apple werd gepresenteerd. Voorlopig betekent dat slechts een extra icoontje op je thuisscherm, dat je niet kunt verwijderen. Het gaat om een app die alleen nog informatie geeft over de smartwatch. Zodra de Watch te koop is (24 april) kun je de app gebruiken om de Apple Watch te besturen en nieuwe apps te installeren. Iedereen die geen honderden euro's wil uitgeven aan het horloge heeft pech - de app blijft op je smartphone staan.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: lek, Freak, ios 8.2

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord