abonneren

Apple legt laatste hand aan OS X Mavericks

Apple heeft ontwikkelaars op de hoogte gebracht dat de laatste versie van het nieuwe besturingssysteem OS X 10.9 Mavericks af is. De komst van deze zogenaamde ‘Golden Master’-versie betekent dat we binnenkort de versie voor eindgebruikers mogen verwachten.

Aangezien de definitieve versie van OS X 10.9 nu getest kan worden door ontwikkelaars is de verwachting dat Mavericks, zoals Apple zijn nieuwste besturingssysteem noemt, eind deze maand uit moet komen. Het is nog niet bekend wat de prijs wordt van Apple’s nieuwste OS X, maar de vorige versie van Mac OS X, Mountain Lion, kwam in juli 2012 uit voor 16 euro.

Tijdens de presentatie van Mavericks op de bijeenkomst Worldwide Developer Congress was al te zien dat de meeste aanpassingen in Apple’s nieuwe OS zich onder de motorkap bevinden. Het bedrijf noemt OS X 10.9 dan ook zijn meest energiezuinige besturingssysteem ooit gemaakt. Een voorbeeld hiervan is de functie App Nap, dat applicaties langzamer maakt als ze volledig verdwenen zijn achter een ander venster. Hiermee wordt batterijcapaciteit bespaard.

Iedereen met een Mac met daarop besturingssysteem OS X 10.8 Mountain Lion kan van OS X 10.9  Mavericks gebruik maken.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Mavericks