abonneren

Apple laat de leeuw los

Apple heeft bekendgemaakt dat Mac OS X Lion in juli voor € 23,99 in de Mac App Store kan worden gedownload. De nieuwste versie Apple's belangrijkste besturingssysteem bevat meer dan 250 nieuwe functiesen 3000 nieuwe API's van ontwikkelaars.

Nieuwe functies zijn onder andere: nieuwe Multi-Touch-bewegingen; algehele ondersteuning voor schermvullende programma's; Mission Control, waarin alle geopende programma's en vensters op de Mac overzichtelijk worden weergegeven; de Mac App Store, die is ingebouwd in het OS; Launchpad, een nieuwe basis voor alle programma's op de Mac, en een nieuwe versie van Mail.

Lion bevat een geheel nieuwe versie van Mail met een schermvullende lay-out. De nieuwe functie voor conversaties groepeert bij elkaar horende berichten automatisch, waarbij herhaalde tekst wordt verborgen. Alle afbeeldingen en bijlagen die aan berichten zijn toegevoegd blijven ongewijzigd. Mail bevat een nieuwe zoekfunctie die suggesties weergeeft op persoon, onderwerp of label terwijl je typt. Ook biedt Mail ingebouwde ondersteuning voor Microsoft Exchange 2010.

Andere nieuwe functies in Lion zijn
• Hervatten, waarmee programma's op dezelfde manier worden weergegeven nadat je je Mac opnieuw hebt opgestart of een programma hebt gestopt en opnieuw hebt geopend

• Automatisch bewaren, waarmee je documenten tijdens het bewerken automatisch worden bewaard

• Versies, waarmee opeenvolgende versies van een document tijdens het bewerken automatisch worden bewaard en waarmee je eerdere versies eenvoudig kunt bekijken, bewerken en zelfs herstellen

• AirDrop, waarmee Macs in de buurt worden gedetecteerd en automatisch een draadloze peer-to-peer-verbinding wordt gemaakt, zodat je eenvoudig en snel bestanden van de ene Mac naar de andere kunt overbrengen.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Mac OS X Lion is in juli in de Mac App Store voor € 23,99 als upgrade verkrijgbaar voor gebruikers van Mac OS X versie 10.6 Snow Leopard. Mac OS X Lion Server (Lion vereist) is in juli in de Mac App Store verkrijgbaar voor € 39,99.

Systeemeisen
Voor Lion is een Intel-Mac met een Core 2 Duo-, i3-, i5-, i7- of Xeon-processor en 2 GB RAM vereist. De Lion-upgrade kan op alle geautoriseerde Macs worden geïnstalleerd.

Het Mac OS X Lion-upgradepakket is gratis in de Mac App Store beschikbaar voor klanten die op of na 6 juni 2011 een in aanmerking komende nieuwe Mac hebben gekocht bij Apple of een erkende Apple reseller. Klanten die tussen 6 juni 2011 en de datum waarop Lion beschikbaar is in de Mac App Store een in aanmerking komende Mac hebben gekocht, kunnen binnen 30 dagen na aankoop van hun Mac een aanvraag indienen.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie