abonneren

Apple geeft OS X 10.9 Mavericks gratis weg

Tijdens een speciale presentatie heeft computergigant Apple aangekondigd dat zijn nieuwste besturingssysteem voor desktop- en laptopcomputers, Mac OS X 10.9 Mavericks, gratis wordt weggegeven. Mavericks is vanaf nu gratis te downloaden voor Mac-gebruikers.

Apple's Craig Federighi kondigde tijdens de presentatie van Mavericks aan dat het nieuwe besturingssysteem vanaf nu gratis te downloaden is. Hij noemt de aanzienlijke prijsverlaging 'revolutionair' en vergelijkt Mac OS X daarbij met Microsoft's Windows-besturingssysteem, die in Nederland voor €85 euro over de toonbank gaat. 

Mac OS X Mavericks is niet alleen voor gebruikers van het voorlaatste besturingssysteem Mountain Lion gratis te downloaden, maar ook gebruikers van Lion, Snow Leopard en Leopard kunnen gratis upgraden naar de nieuwe OS X. 

De belangrijkste nieuwe functies van Mac OS X hebben betrekking op de snelheid van de Macbook of iMac waar het besturingssysteem op draait. Door een samenwerking tussen de graphische chip en de processorchip kunnen zware taken sneller uitgevoerd worden. Mavericks brengt ook een aantal nieuwe applicaties voor Apple-gebruikers, waaronder iBooks en Maps. Mac OS X 10.9 Mavericks is vanaf nu gratis te downloaden via de App Store op Macbooks en iMacs. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: