abonneren

Apple fixt lockscreen bug in iOS 7.0.2

Eerder deze week werd bekend dat iOS 7 met een flink beveiligingslek is uitgebracht; middels een truukje op het lockscreen konden kwaadwillende de pincode van de iPhone of iPad omzeilen. Apple heeft snel gereageerd en iOS 7.0.2 is over-the-air te downloaden en installeren.

Apple liet vorige week, na bekendmaking van de bug, meteen weten dat er aan een fix werd gewerkt. Deze is er nu, in de vorm van iOS 7.0.2 voor alle iOS 7-compatibele apparaten. Het is nu niet meer mogelijk de lockscreenpincode te omzeilen. Heb je nog geen melding van de update gekregen, dan kun je hem handmatig forceren door bij Instellingen > Algemeen > Software-update te kijken.

Overigens is er nog een mini-relletje ontstaan bij iOS 6-gebruikers die liever niet overstappen op het nieuwe besturingssysteem. Apple heeft namelijk automatisch de iOS 7-firmware naar de toestellen gepusht. Het installeren is nog steeds een stap die je handmatig moet uitvoeren, maar de update neemt 3,1 GB van de opslagcapaciteit in beslag en is op geen enkele manier te verwijderen. Wie een 16 GB iPhone heeft en niet van plan was te upgraden, is dit dus een onprettige situatie. De ruimte komt pas weer vrij nadat de gebruiker de upgrade heeft uitgevoerd.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Ios 7, ios 7.0.2, lockscreen bug

Laatste reactie