abonneren

Apple brengt iOS 8.4 met Apple Music uit

Apple heeft iOS 8.4 uitgebracht. Het nieuwe mobiele besturingssysteem werkt op de iPhone, iPad en iPod Touch en brengt onder andere de muziekstreamingdienst Apple Music naar de apparaten.
iOS 8.4 is sinds dinsdagavond te downloaden via de instellingen in het iOS-menu.

Apple Music

De belangrijkste toevoeging van iOS 8.4 is Apple Music, de muziekstreamingdienst die moet concurreren met onder andere Spotify. Met Apple Music kunnen gebruikers voor tien euro per maand onbeperkt muziek streamen. Ook is het mogelijk je eigen muziek te uploaden.

Onze collega's van Computer Idee zetten Apple Music tegenover Spotify, en schreven op wat de verschillen en gelijknissen zijn.

Radiostation

Apple kondigde Apple Music vorige maand aan tijdens het World Wide Developer's Conference. De dienst heeft onder andere een eigen radiostation, genaamd Beats 1. Dat is een internetzender die 24 uur per dag muziek uitzendt.

'Effective power'-bug opgelost

iOS 8.4 heef overigens nog een paar kleine vernieuwingen, maar die draaien vooral om stabiliteit van het besturingssysteem. Daarnaast is het makkelijker om audioboeken te ordenen via de iBooks-app, en heeft Apple een notoire sms-bug verholpen, waarmee het mogelijk was een iPhone van een afstandje te laten crashen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Apple Music, Ios 8, Ios 8.4