Apple brengt iOS 8.3 met Nederlandse Siri officieel uit

Apple heeft iOS 8.3 officieel uitgebracht voor iedereen. Het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad was al wel te downloaden als beta, maar wordt nu definitief voor alle gebruikers uitgerold. De grootste vernieuwing is dat Siri eindelijk Nederlands spreekt.
Apple zette het besturingssysteem woensdagavond rond 7 uur online. Gebruikers krijgen een meldingen, of kunnen het via de instellingen zelf downloaden.

Nederlandse Siri

De grootste verandering in het nieuwe besturingssysteem is dat Siri in het Nederlands werkt. De slimme spraakassistent werd al meer dan 3,5 jaar geleden door Apple geintroduceerd, maar tot nu toe kon je alleen nog maar Engels tegen Siri spreken.

Spraakcommando's

Met Siri kun je via spraakcommando's opdrachten geven aan de assistent. Zo kun je direct op Google naar iets zoeken, maar ook agenda-afspraken inplannen of emails versturen naar iemand. Dat is toch net even wat makkelijk in het Nederlands. Siri spreekt zelf ook in het Nederlands terug.

Beta

Het was al wel mogelijk Siri te downloaden, maar daarbij ging het nog om een beta-versie. Deze nieuwe versie is definitief goedgekeurd en bevat geen bugs meer - hopen we dan.
Naast de Nederlandse Siri bevat iOS 8.3 nog een aantal bugfixes, en zitten er een hoop nieuwe emoji in het toetsenbord.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: ios 8.3