abonneren

App-store voor Windows 8

Microsoft bevestigt de komst van een speciale App-store waar applicaties voor het in ontwikkeling zijnde Windows 8 besturingsysteem kunnen worden gekocht en aangeboden.

Microsoft is begonnen met het geven van openheid over de ontwikkelingen van Windows 8. Zo is deze week een speciaal blog voor de ontwikkelingen rond het besturingsysteem gestart.

Ontwikkelaar Seven Sinofsky geeft op dit “Building Windows 8” blog uitleg over de gang van zaken rond de ontwikkeling van Windows 8. Zo legt hij uit dat het totale ontwikkelproject is verdeeld over 35 teams die werken aan een eigen onderdeel van het besturingssysteem. Deze teams bestaan weer uit 25 tot 40 mensen. Daarnaast zijn er nog teams die niet direct aan Windows 8 werken maar bijvoorbeeld aan Internet Explorer. 
Windows 7 had maar 23 teams inclusief de ontwikkelaars voor Internet Explorer. Dit maakt duidelijk dat Internet Explorer niet langer een geïntegreerd onderdeel van het besturingssysteem is, wat sinds Windows XP eigenlijk wel het geval was.

Van deze teams zijn er veel die voor de hand liggen. Opvallend zijn de teams “App Store”, en “App Experience”. Die maken duidelijk dat het Microsoft ernst is met het openen van een eigen applicatiewinkel voor Windows. Al eerder waren er geruchten die hierop wezen.

Virtualisatie
Ook interessant is het “Hyper-V”-team. Dit duidt er op dat virtualisatie waarschijnlijk een standaard onderdeel van Windows 8 zal worden. Wel zegt Sinofsky dat sommige onderdelen alleen in de server-versie van Windows terecht zullen komen.

Via: Ars technica

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord