abonneren

Anonymous OS alweer offline

Het deze week gepubliceerde Anonymous OS is alweer offline gehaald. Opensource-hoster SourceForge heeft het besturingssysteem wegens veiligheidsrisico's verwijderd van zijn servers.

Het opensourceplatform SourceForge huisvest veel projecten en laat ontwikkelaars hun opensource-creaties aan een groter publiek bekendmaken. De beslissing om Anonymous OS offline te halen is dan ook omstreden. De website claimt zelf dat normaal gesproken ook controversiële projecten gewoon gehost worden. Het verwijderen van Anonymous OS had dan ook een andere reden: "Diverse beveiligingsexperts hebben gekeken naar wat er in dit project zit. Zij hebben vastgesteld dat het weldegelijk een veiligheidsrisico vormt, en niet alleen een verzameling tools is."

Anonymous OS werd eerder deze week geupload en zou een veilig besturingssysteem moeten zijn waarmee de hackers en hun sympathisanten hun werkzaamheden kunnen doen. Onder andere beveiligingstools en toegang tot het anonieme netwerk Tor werden standaard meegeleverd met de Linux-variant. Anonymous zelf waarschuwde echter al snel dat het geen "officiële" release was, waarna speculaties over de ware inhoud van het project rond gingen zingen. Wie er achter zat, en of Anonymous OS bijvoorbeeld voorzien was van keyloggers of andere backdoors, is nog niet bekend.

Bron: Security.nl

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Anonymous