abonneren

Android opgenomen in Linux-kernel

Android is opgenomen in de nieuwe Linux 3.3 kernel. Zo wordt een einde gemaakt aan de controverse over hoe verschillende stromingen in de Linux-ontwikkelingen moeten worden gecombineerd.

Android en Linux hebben altijd al code gedeeld maar de kernels zijn tot nu toe altijd apart. Met de samenvoeging hoeven fabrikanten alleen maar hun eigen hardware specifieke drivers toe te voegen om het tot een Android-apparaat te maken.

Lange tijd is de code van het Android-project niet teruggesluisd naar de Linux-bibliotheken als gevolg van onenigheid tussen de beide ontwikkelgroepen. Nu zijn de meningsverschillen gladgestreken. Een aantal Android-subsystemen zijn al in Linux opgenomen en er zullen er nog meer volgen. Dit zal het voor iedereen makkelijker maken, zowel voor de Android mod-ontwikkelaars als makers van Linux-distributies die Android-programma’s willen gebruiken.

Andere veranderingen aan Linux 3.3 zijn de toevoeging van snellere raid-configuraties geschikt voor nieuwe harde schijven, meer ethernetfunctionaliteit en veranderingen in de beveiliging.

Bron: SlashGear

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: