abonneren

Android meest gebruikte mobiele browser

De Android-browser is in de statistieken van Statcounter opgeklommen tot de meest populaire mobiele browser.

Het browsen op internet met een mobiel apparaat wordt steeds populairder. Niet alleen krijgen smartphones grotere schermen waarmee het browsen plezieriger wordt. Ook tablets zijn populaire apparaten om het internet mee te verkennen.

Dat de Android-browser nu de meest gebruikte mobiele browser is, zegt ook iets over de populariteit van Android. Tot voor kort was het Opera die de ranglijst van meest gebruikte mobiele browsers aanvoerde. Het aandeel van Opera is nu gedaald tot 21,7 procent, terwijl Android is gestegen tot 22,7%. Het gebruik van Android is het afgelopen jaar geleidelijk gestegen met 8,3% van de 14,4 % een jaar geleden. Het gebruik van Apple’s iOS groeit flink door en staat nu op de derde plaats met 21 %.

Onlangs introduceerde Google een bètaversie van de Chrome-browser voor Android 4. Deze browser is als potentiële opvolger van de huidige Android-browser goed ontvangen door de weinige Android 4-bezitters die het kunnen gebruiken. We zijn dan ook benieuwd naar de gebruiksstatistieken van de mobiele browsers volgend jaar.

 

Bron: Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: browser

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord