Android meest gebruikte mobiele browser

De Android-browser is in de statistieken van Statcounter opgeklommen tot de meest populaire mobiele browser.

Het browsen op internet met een mobiel apparaat wordt steeds populairder. Niet alleen krijgen smartphones grotere schermen waarmee het browsen plezieriger wordt. Ook tablets zijn populaire apparaten om het internet mee te verkennen.

Dat de Android-browser nu de meest gebruikte mobiele browser is, zegt ook iets over de populariteit van Android. Tot voor kort was het Opera die de ranglijst van meest gebruikte mobiele browsers aanvoerde. Het aandeel van Opera is nu gedaald tot 21,7 procent, terwijl Android is gestegen tot 22,7%. Het gebruik van Android is het afgelopen jaar geleidelijk gestegen met 8,3% van de 14,4 % een jaar geleden. Het gebruik van Apple’s iOS groeit flink door en staat nu op de derde plaats met 21 %.

Onlangs introduceerde Google een bètaversie van de Chrome-browser voor Android 4. Deze browser is als potentiële opvolger van de huidige Android-browser goed ontvangen door de weinige Android 4-bezitters die het kunnen gebruiken. We zijn dan ook benieuwd naar de gebruiksstatistieken van de mobiele browsers volgend jaar.

 

Bron: Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: browser