abonneren

Android maakt straks gebruik van efficiëntere app-updates

De manier waarop apps in Android worden bijgewerkt gaat veranderen. Nu wordt een nieuwe versie van een app compleet gedownload en geïnstalleerd, maar straks wordt alleen het deel dat is veranderd, geüpdatet.

Door de nieuwe manier van updaten zullen nieuwe versies van apps sneller op een Android-telefoon worden uitgerold. De controlefunctie van Google Play die kan zien welke apps er op een Android-telefoon zijn geïnstalleerd en welke updates er daarvoor beschikbaar zijn, gaat voortaan alleen kijken wat de verschillen tussen de geïnstalleerde en de nieuwe versie zijn.

Vervolgens wordt alleen het geüpdate gedeelte van die app bijgewerkt. Door de nieuwe update-methode worden updates zo'n 50 tot 65 procent kleiner ten opzichte van de conventionele manier van updaten, waarbij de gehele app wordt vervangen door de nieuwe. 

Tijdstip

Alhoewel de updates zelf sneller kunnen worden binnengehaald, duurt de installatie echter wel weer langer. Daarom wordt ervoor gekozen om de updates te installeren op een moment dat het beter uitkomt voor de gebruiker, bijvoorbeeld 's-nachts. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Android, apps, Updates

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord