abonneren

Android Lollipop: welke apparaten krijgen de update?

Van een aantal fabrikanten is bekend geworden dat zij hun smartphones en tablets gaan bijwerken naar Android Lollipop. Welke dat in ieder geval zijn, lees je hier.

Volgens de website androidorigin.com staat voor een aantal telefoons een update gepland naar Android Lollipop.

Sony

Volgens het laatste nieuws wordt een groot aantal smartphones van Sony geüpdatet met Android Lollipop. Het zou gaan om de Xperia Z3, de Z3 Compact, Z3 Tablet Compact, Z2, Z2 Tablet, Z1 Compact, Z1, and T2 Ultra. De updates worden niet meteen uitgerold, waarschijnlijk zal dat pas begin van 2015 zijn.

Een aantal wat oudere apparaten, zoals die uit de allereerste Z-serie, en de ZL en ZR-serie, worden niet meer bijgewerkt en blijven steken bij Android 4.4.4 KitKat.

Samsung

Bronnen bij Samsung vermeldden al eerder dat een groot aantal toestellen van dit merk worden bijgewerkt naar Android Lollipop. Ook wat oudere modellen zitten daar tussen. Het gaat in ieder geval om de Galaxy S III, Galaxy S 4, Note 8.0, Note II en Note 10.1. Daarnaast is het vrijwel zeker dat ook de S5 en de S5 mini Android Lollipop krijgen, alsmede de nieuwste tablets van Samsung.

Het is nog niet bekend wanneer Samsung haar apparaten gaat (laten) voorzien van de Lollipop-update.


Andere fabrikanten
LG en HTC hebben al aangegeven updates uit te rollen voor in ieder geval de LG G3 en natuurlijk de HTC One (M8).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie