abonneren

Android Lollipop uitgerold voor Nexus-toestellen

Android Lollipop wordt door Google inmiddels uitgerold voor Nexus-toestellen. Daarmee is de Nexus-lijn één van de eerste toestellen waarop de nieuwste versie van het besturingssysteem grootschalig wordt uitgerold.

Gisteravond zette Google de factore images al online, die gebruikers zelf moesten downloaden en flashen naar hun telefoon. Inmiddels worden de updates naar het nieuwe OS ook over the air verzorgd. Android Lollipop wordt uitgerold voor de Nexus 5, de Nexus 7 en de Nexus 10. De nieuw gepresenteerde smartphone (Nexus 6) en tablet (Nexus 9) draaien al op Lollipop.

Niet de eerste

Normaal gesproken krijgen Nexus-toestellen vaak als eerste nieuwe updates van Googles besturingssysteem. De Nexus-lijn wordt immers ontworpen door Google zelf (samen met Motorola). Dit keer was dat niet het geval, want enkele toestellen zoals de LG G3 hebben de Lollipop-update ook al gekregen.

Interactieve notificaties

Android 5.0 is de nieuwste versie van Android, die de naam Lollipop heeft gekregen. Het besturingssysteem heeft onder andere een nieuw design, en interactieve notificaties in het vergrendelscherm. De update wordt de komende maanden uitgerold voor andere gebruikers van moderne telefoons.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Android Lollipop, Nexus 10, Nexus 7, Nexus

Laatste Vacatures