abonneren

Android Lollipop heeft accuproblemen

De uitrol van Android Lollipop loopt vertraging op, omdat het besturingssysteem een ware aanslag is op je accuduur. De nieuwste versie van Android, 5.0, zou de batterij van je telefoon veel langer moeten laten meegaan maar trekt in werkelijkheid juist alle stroom eruit. Google heeft al een oplossing klaarliggen.

Dat meldt Android Police. Het nieuwe besturingssysteem wordt langzaam uitgerold voor onder andere de Nexus 5, maar daar blijkt de accuduur dramatisch slecht te zijn.

Wifi-bug

Die bug lijkt te zitten in de wifi-instellingen van het apparaat. De Nexus waarop Android Lollipop werd geïnstalleerd sprong namelijk in de ontwaakmodus als de wifi aanstaat, waardoor het apparaat significant meer stroom verbruikt. Na een dag gebruik kon volgens sommige gebruikers wel 60 tot 70% hoger liggen dan normaal.

Google is er inmiddels achter dat het om een softwarefout gaat, die inmiddels ook al is gerepareerd in het nieuwe besturingssysteem. Het is nog niet duidelijk voor welke telefoons Android Lollipop later uitkomt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie