abonneren

Android-apps op je desktop

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > BlueStacks App Player
  3. > Apps installeren
  4. > Compatibiliteit
  5. > Weergave aanpassen
  6. > Bureaubladen
  7. > Instellingen wijzigen
  8. > Installatie
Android-apps zijn eigenlijk alleen bedoeld voor geschikte smartphones en tablets. Maar via het slimme programma WindowsAndroid voeg je ook leuke mobiele toepassingen toe aan je pc. Dat gaat overigens niet zonder slag of stoot, maar met de juiste instructies kom je een heel eind!

Het is opvallend dat WindowsAndroid geen gebruikmaakt van emulatie om Android op een normale pc te draaien. In plaats daarvan is het de Chinese ontwikkelaar Socketeq gelukt om het mobiele besturingssysteem rechtstreeks met Windows te laten samenwerken, zonder gebruik van hardwaresimulatie. Het voordeel hiervan is dat er geen overbodige rekenkracht verloren gaat aan allerlei emulatietechnieken. In de praktijk zullen apps dus sneller werken. Android 4.0.3 functioneert als een volwaardig Windows-programma, waardoor het besturingssysteem zonder omweg de hardware van je pc aanspreekt. De ontwikkelaars claimen dat WindowsAndroid bovendien in staat is om software van je pc te benaderen, zoals Flash en Windows Media Player.

Toch is het niet alles goud wat er blinkt. Omdat het nog om een vroege testversie gaat, is het programma nog niet erg stabiel. Zo kost het veel moeite om de resolutie te wijzigen en eigen apps toe te voegen. Aangezien een native Android-applicatie onder Windows in theorie veel mogelijkheden biedt, is het evengoed de moeite waard om met deze veelbelovende freeware kennis te maken. Bovendien is er hoop op beterschap, want de ontwikkelaars zijn naar eigen zeggen bezig om een recentere versie van Android te implementeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie