abonneren

Android 4.4 ook geschikt voor eenvoudige toestellen

De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem Android, versie 4.4 Kitkat, is zowel geschikt voor de nieuwste als de wat oudere Android-telefoons. Hiermee hoopt Android-maker Google dat meer telefoons op de laatste versie van Android gaan draaien.

Android 4.4 Kitkat wordt voor een breed scala aan producten beschikbaar gemaakt, waaronder goedkopere telefoons en smartwatches. Dit schrijft de voormalig Wall Street Journal-verslaggever Amir Efrati op zijn blog. Het besturingssysteem kan beter overweg met oudere telefoons, omdat het op een betere manier omgaat met het werkgeheugen van de toestellen. Applicaties moeten hierdoor ook goed werken op telefoons met minder dan 1 GB werkgeheugen.

Met Kitkat bereidt Google zich voor op de komst van draagbare gadgets als de smartwatches. Kitkat biedt bijvoorbeeld ondersteuning voor nieuwe sensoren die ook kunnen dienen als stappentellers. Hiervoor wordt op dit moment door veel producenten de versnellingsmeter uit mobiele apparaten gebruikt, wat niet altijd even precies werkt.

Er gaan geruchten dat Google zelf ook werkt aan een smartwatch. Uit een recent bericht in de Amerikaanse krant The Wall Street Journal blijkt dat dit apparaat al bijna af is en dat hij volgend jaar in de winkels moet liggen. Het is nog onduidelijk wanneer Google het besturingssysteem Android 4.4 Kitkat gaat presenteren. In de komende dagen wordt een officiële presentatie verwacht, tegelijkertijd met de smartphone Nexus 5 van LG en Google. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: smartphones, Android 4.4

Nieuws headlines

Laatste reactie