abonneren

Android 4.3 wordt gelanceerd in plaats van 5.0

De mannen van Android Police hebben zitten spitten in codes en serverlogs. Ze vonden sterke aanwijzingen dat Google momenteel niet Android 5.0 Key Lime Pie aan het ontwikkelen is en zal presenteren op Google I/O, maar slechts Android 4.3.

Een serverlog is een soort dagboek van een server dat automatisch wordt bijgehouden en in dit dagboek kun je onder ander zien welke Androidversies jouw website bezocht hebben. De  server logs van de Androidpolice-servers laten zien dat ze meerdere malen bezocht zijn door Androidtelefoons met Androidversie 4.3 JWR23B. De eerste letter in de code staat voor de naam van de versie, dat is hier de J en dat zou dus nog steeds staan voor Jelly Bean. Deze serverlogs kunnen vervalst worden, maar men heeft de IP-nummers die bij deze bezoekers horen weten te traceren als werknemers van Google. Dezelfde werknemers die de Androidpolicewebsite bezochten in eerdere gevallen van een nieuwe Androidversie.

nexusae0 4 26 2013 3 47 47 PM thumb Google werkt aan Android 4.3 en (nog) niet aan Android 5.0

Waarom?

Waarom is men zo zeker dat we over 3 weken eventueel niet Android 5.0 te zien krijgen maar een update van Jelly Bean, men voert de volgende redenen aan.

Google geeft de nieuwe versienummers pas vlak voor de Google I/O vrij. Tijdens het testen van een nieuw versienummer wordt meestal een code met “MR” erin gebruikt. Pas wanneer de versie helemaal gereed is zal men het finaleversie nummer  aan de build meegeven. Aangezien de Google I/O over minder dan een maand begint kunnen we er vanuit gaan dat Android 4.3 de versie zal zijn die we daar te zien zullen krijgen. Daarbij komt ook nog dat Android 4.3 nu in de serverlogs verschijnt en we nog nergens Android 5.0 zijn tegengekomen.

Dan is er ook nog het gerucht dat Google met de release van een grote nieuwe versie van het OS wacht om de fabrikanten en de ontwikkelaars wat ademruimte te geven. Zo hebben ze iets meer tijd om hun zaken op orde te brengen en kunnen ze sneller reageren wanneer Android 5.0 er wel komt. Een vertraging zoals hier gesuggereerd wordt zou de ontwikkelaars en de fabrikanten de tijd geven om meer toestellen naar Jelly Bean te brengen en de fragmentatie in de markt te verminderen.

Ook de Reddit gebruiker Danrant heeft bewijzen verzameld voor het bestaan van Android 4.3. Hij heeft zelfs verschillende codes gevonden met de “MR” aanduiding erin en dat zou, zoals we hierboven schreven, de testversie zijn van Android 4.3 Jelly Bean.

Beschikbaarheid

Wat mij betreft heeft de Androidpolice wel een punt aangezien het bewijs redelijk sluitend is. Maar je weet het nooit, misschien tovert Google nog wel een Key Lime Pie-konijn uit de hoge hoed wanneer we met zijn allen aan het YouTube-scherm gekluisterd zitten op 15 mei. Kortom, Android 4.3, Android 5.0, we weten het over een kleine maand, wat denk jij?

Bron: Androidpolice

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Android 5.0, Key Lime Pie, Android 4.3