abonneren

Android 4.1 Jelly Bean, sneller en beter

Google heef de volgende versie van Android nu officieel aangekondigd. Dit is Android 4.1 voorzien van de koosnaam Jelly Bean. Jelly Bean belooft meer snelheid, Google Now, een verbeterde Google Voice Search en een vernieuwde statusbalk.

Google Android 4.1 is nu al beschikbaar. De Google Nexus 7 tablet krijgt het standaard. Het komt ook als update voor de Google Galaxy Nexus-telefoon rond midden juli. De software development kit (SDK) is nu al voor ontwikkelaars beschikbaar.

De belangrijkste verbetering is een snelheidsverbetering waardoor Jelly Bean sneller is  en bijvoorbeeld scrollen en zoomen vloeiender gaat. De grafische interface is verbeterd waardoor het manipuleren van widgets eenvoudiger wordt. Ook gaat het toetsenbord beter woorden voorspellen, al zal dat voor de Nederlandse versie nog wel even op zich laten wachten. De camera-app is sneller en beter geworden.

Notificaties

De status- of notificatie-balk is verbeterd. De notificatiebalk van Android 4.1 geeft meer informatie en je kunt direct vanuit de statusinformatie opdrachten activeren.

Google Voice Search

Google verbetert het zoeken met spraakinvoer. Je kunt nu gesproken antwoorden op een zoekopdracht krijgen. Met de verbeterde Voice Search gaat Google de Siri-asistant van Apple achterna.

Google Now

Google heeft vorige maand Knowledge Graph geïntroduceerd. Deze functie biedt automatisch antwoorden op vragen die via Google worden gesteld. Deze zoekfunctie is nu ook geïntegreerd in Android.

Google Now biedt je bijvoorbeeld real-time-reisinformatie. Niet alleen als je in de auto zit, maar ook in het openbaar vervoer. Deze nieuwe dienst is volledig geïntegreerd met Google Lokaal en je agenda. Wanneer je een afspraak hebt, zal Google Now je bijvoorbeeld vertellen wanneer je weg moet gaan om op tijd te komen en welke bus je moet hebben.  

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: