abonneren

Android 4 groeit

Het heeft even geduurd maar het gebruik van Android 4 Ice Cream Sandwich begint nu flink te groeien. Zo zijn er meer apparaten met Android 4 te koop en beginnen er steeds meer updates voor de bestaande apparaten los te komen.

Naast de Galaxy Nexus worden de HTC One X en One S standaad met Android 4 geleverd. Google verspreidt al enige tijd de upgrade voor de Nexus 2 en Samsung verspreidt de update voor Galaxy SII de Galaxy Note en sommige Galaxy Tabs. Vorige week is Sony begonnen de Android 4-update voor de Sony Xperia-toestellen en de Tablet S uit te brengen. De Asus Transformer Prime was lang de enige tablet met Android 4. Daar komt ook langzaam verandering in nu er meer tablets direct met Android 4 komen en anderen een upgrade krijgen.

Android 4 ICS groeit

 

Het aandeel van Android 4 in de Android-statistieken is de afgelopen maand gestegen van 2,9% naar 4,9 %. Het aandeel van Gingerbread (Android 2.3) groeit ook nog (naar 64,4 %) aangezien er nog veel smartphones met dat besturingssysteem verkocht worden. Android 3, Honeycomb, het vorige Android-platform voor tablets blijft sinds februari ongeveer gelijk op 3,3 %.

De cijfers zijn afkomstig van het Android Developers blog en geven een beeld van het aantal Android gebruikers die de Google Play app-winkel gebruikt hebben binnen een periode van 14 dagen. De toestellen die niet gebruikt worden en apparaten die geen toegang hebben tot de Play Store (de voormalige Android Market) zoals sommige tablets met Android 2 en de Kindle Fire worden dus niet meegeteld.

Android 4 ICS aandeel groeit


Een woordvoerder van Google vindt het niet bijzonder dat de opkomst van een nieuwe versie van Android, in dit geval Android 4 zo’n vijf maanden duurt. Het is logisch dat alle fabrikanten van hardware het besturingsysteem moeten aanpassen aan de hardware specifieke functies en natuurlijk de eigen softwareschil en apps. Zoals bijvoorbeeld TouchWiz van Samsung of Sense van HTC.

Samsung Galaxy-gebruikers worden geadviseerd het Samsung Kies programma op hun pc of mac te installeren om te checken of er een update voor hun Android-apparaat beschikbaar is.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie