abonneren

Amerikaanse spionagedienst programmeert mee aan Android

De Amerikaanse geheime dienst NSA heeft meegeprogrammeerd aan Android. In 2011 al is de eerste code definitief in Android gestopt.

Google bevestigt dat delen van Android gemaakt zijn door de Amerikaanse geheime dienst NSA. Volgens Google is daar geen enkel probleem mee omdat Android openbron is: iedereen mag bijdragen. “Alle Androidcode en de bijdragers zijn publiek toegankelijk voor nazicht op source.android.com", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De eerste code van de NSA is al in 2011 gebruikt. De toepassing heet ‘Security Enhancements for Android’ en deze isoleert apps om te vermijden dat hackers en marketinglui toegang krijgen tot persoonlijke of bedrijfsgegevens die op de telefoon staan. De bedoeling van de app is om de veiligheid van Android te verbeteren. Of er een link is met het spionageprogramma Prism, dat is niet duidelijk.

Op termijn zullen alle Androidtoestellen de NSA-toepassing meekrijgen volgens BloombergBusinessweek. Daaronder bevinden zich telefoons, tablets, tv’s en auto’s. De feature zit nu al op de nieuwste Sony Experia Z, de HTC One en Samsungs Galaxy S4. Standaard is de app uitgeschakeld, maar in de toekomst zal hij gewoon aanstaan.

SE voor Android is trouwens een afgeleide van SE voor Linux, een stuk software dat exact hetzelfde doet op Linux. Die code wordt al meer dan tien jaar gebruikt.

Geschreven door: Jibbe Van op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Spionage, Programmeren

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord