abonneren

Airware bouwt algemeen besturingssysteem voor drones

Een Amerikaanse start-up wil een algemeen besturingssysteem voor drones gaan maken. Het bedrijf Airware heeft daarvoor ruim 25 miljoen dollar van investeerders opgehaald, en kan nu beginnen met het ontwikkelen van het systeem.

Uiteindelijk moet het besturingssysteem van Airware het mogelijk maken alle soorten drones aan te sturen. Daarbij kun je denken aan zowel militaire drones die professioneel worden gebruikt, als drones die ook consumenten kunnen kopen.

Ontwikkelfase

Op dit moment zit het besturingssysteem nog in de ontwikkelfase, als is er wel een bètaversie beschikbaar voor ontwikkelaars. Airware zegt nog dit jaar een publieke bèta uit te brengen. De naam van het systeem is nog niet bekend.

Verbeteringen

Met het opgehaalde geld kan Airware nu nieuwe ontwikkelaars inhuren. Ook wil het bedrijf meer sales- en marketingmedewerkers aannemen. Daarmee moet het besturingssysteem verbeterd worden, en moet het makkelijker aan de man worden gebracht.

Google

Eén van de bedrijven die flink investeerde is Google, dat onlangs zelf aankondigde met drones te gaan werken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Drone

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord