abonneren

Acer: prefereert Chrome OS boven Windows 8

Acer zegt Chrome OS te prefereren boven Windows 8. Het OS verkoopt goed zonder gigantische marketingcampagne en zou veiliger zijn. Windows 8 is geen succes volgens Acer.

Bestuursvoorzitter Tim Wong van Acer zegt in een gesprek met persbureau Bloomberg dat laptops met Chrome OS, die sinds november 2012 op de markt zijn, vijf tot tien procent van de totale afzet van het bedrijf uitmaken in de Verenigde Staten. Dat percentage zou ook op langere termijn stand kunnen houden, volgens Wong.

Chromebooks van Acer, zoals de onder andere in Nederland verkochte Chromebook Aspire C710, zullen naar verwachting in steeds meer landen op de markt komen. In Nederland kost de Chromebook Aspire C710 269 euro met een 320 GB harde schijf.

Windows 8

Acer ziet in Chrome OS een goed alternatief voor Windows. Het bedrijf is op zoek naar alternatieve besturingssystemen, omdat het niet al te best gaat met de verkoopcijfers van pc’s. De pc-markt kromp in de laatste drie maanden van 2012 met 6,4 procent volgens de analisten van IDC.

Wong zegt dat Chrome een goed alternatief is vanwege het feit dat het OS veiliger is dan Windows. Verder is het volgens hem bemoedigend dat er al interesse voor Chrome OS is, zonder dat er een grote marketingcampagne gevoerd wordt voor het besturingssysteem, zoals dat bij Windows 8 wel gebeurt.

Korte door de bocht?

Windows 8 is volgens Wong nog altijd geen succes. De pc-markt heeft de groei immers niet hervonden sinds de introductie van Windows 8. Wong vindt dat een simpele manier om te beoordelen of Windows 8 succesvol is of niet. 

Bron: Automatiseringgids

Via: Hyped

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Chrome Os

Laatste reactie