abonneren

5 Tips voor Windows Vista

Printers weer in startmenu, scrollwieltje instellen, Geen opstartgeluid, Uitgebreidere verkenner en Sneltoets knipprogramma. Printers weer in startmenu

In XP kon u de geïnstalleerde printers terugvinden in een mapje in het startmenu. In Vista is dat niet meer het geval. Onhandig als u meerdere printers regelmatig gebruikt. U kunt de map terugzetten door te rechtsklikken op de startknop en te kiezen voor Eigenschappen. Open het tabblad Menu Start en klik op Aanpassen. Vink vervolgens onder aan de lijst Printers aan. 

Stel het scrollwieltje in
Wanneer u in Vista aan het scrollwieltje draait, dan zal het beeld drie regels verspringen. Wanneer u preciezer of juist minder nauwkeurig wilt scrollen, dan opent u het configuratiescherm en klikt u op Toegankelijkheid. Klik vervolgens op Wijzigen hoe de muis werkt en in het venster dat verschijnt op Muisinstellingen. Open het tabblad Bladerwieltje en stel het aantal regels in dat u per keer wilt scrollen.

Geen opstartgeluid
Wanneer u Vista opstart, dan verschijnt er een rond Vista-logo in beeld, dat vergezeld wordt door een geluidje. Wilt u dit geluid uitschakelen, open dan het configuratiescherm en klik op Hardware en geluiden. Klik vervolgens op Systeemgeluiden wijzigen en haal het vinkje weg bij de optie Geluid van Windows starten spelen. U kunt in dit venster ook het geluidsschema van Vista aanpassen, zodat u bijvoorbeeld ook het aanmeldgeluid kunt uitschakelen.

Uitgebreidere verkenner
De Verkenner van Windows Vista wordt een stuk handiger als u alle functies inschakelt. Start daarom de Verkenner door bijvoorbeeld op Computer te klikken in het startmenu en klik op de knop Organiseren. Kies voor Indeling en vink alle vijf de opties aan. 

Sneltoets knipprogramma
Windows Vista komt met het handige hulpprogramma Knipprogramma om schermafbeeldingen te maken. U vindt het onder Bureau-accessoires. Helaas heeft Microsoft geen sneltoets aan dit programma toegekend, wat lastig is als u graag schermafbeeldingen met dit Knipprogramma maakt. Rechtsklik daarom op Knipprogramma en kies Eigenschappen. Klik op het veld Sneltoets en ken een toetscombinatie toe aan Knipprogramma, bijvoorbeeld Ctrl+F1.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags: