abonneren

4 Tips voor Vista

Automatisch defragmenteren uitschakelen, Controle schuifruimte, Buitenlandse mail blokkeren en Pijltje snelkoppelingen verwijderen.Automatisch defragmenteren uitschakelen

Windows Vista zal automatisch eens per week uw harde schijf defragmenteren, zodat alle bestanden snel toegankelijk blijven. Stelt u dat niet op prijs, dan kunt u dit interval aanpassen. Open het configuratiescherm en klik op Systeem en onderhoud. Klik vervolgens onder in beeld onder het kopje Systeembeheer op De vaste schijf defragmenteren. Er wordt nu een venster met opties geopend.

Klik de optie Gepland uitvoeren uit als u helemaal geen automatische defragmentatie wenst of klik op Schema aanpassen om een ander interval te kiezen.

Controle schuifruimte
Windows Vista houdt de beschikbare schijfruimte op uw harde schijven in de gaten en zal u waarschuwen als de schijven dreigen vol te lopen. Op zich handig, maar niet als u een schijf hebt die altijd net te vol is en waarbij dit niet uitmaakt. U kunt deze melding via het register uitschakelen.

Open hiervoor de sleutel
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Policies

en maak hierin de nieuwe sleutel Explorer.

Open de zojuist gemaakte sleutel, maak de DWORD-waarde NoLowDiskSpaceChecks aan en zet de waardegegevens op 1. Voortaan zal Vista u niet meer waarschuwen bij volle harde schijven.

Buitenlandse mail blokkeren
Een grote verbetering van Windows Mail ten opzichte van voorganger Outlook Express is het ingebouwde spamfilter. Handig is dat u mail van buitenlandse adressen automatisch als spam kunt aanmerken.

Klik hiervoor in het menu op Extra en kies Opties voor ongewenste mail. Open het tabblad Internationaal en klik op Lijst met geblokkeerde domeinnamen van het hoogste niveau. Vink vervolgens alle landen aan die u automatisch als ongewenste mail wilt aanmerken.

Wees overigens wel voorzichtig met uw ongewenste mail, want het kan natuurlijk zo zijn dat u toevallig een belangrijk buitenlands mailtje ontvangt.

Pijltje snelkoppelingen verwijderen
Wanneer u een snelkoppeling maakt, dan zal Windows dat tonen door een pijltje over het pictogram te zetten. Wanneer u dit niet mooi vindt, dan kunt u op www.frameworkx.com het simpele programmaatje FxVisor downloaden waarmee u het pijltje kunt verwijderen of verkleinen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags: