abonneren

4 Handige Vista Tips

Dikte aanwijzer aanpassen, oude netwerkinstellingen en Handige sneltoetsen.Dikte aanwijzer

In programma's waarin tekst kan worden ingetikt, laat Windows Vista een knipperend streepje zien om aan te geven waar de tekst wordt neergezet. Wanneer u deze aanwijzer lastig kunt zien, dan kunt u de dikte veranderen. Open hiervoor het configuratiescherm en klik op Toegankelijkheid. Vervolgens klikt u op Toegankelijkheidscentrum en op De computer beter leesbaar maken. In het venster dat nu verschijnt kunt u de dikte van de aanwijzer instellen naast de optie De dikte van de knipperende aanwijzer instellen.

Netwerkinstellingen
In Vista worden uw netwerkinstellingen beheerd via het Netwerkcentrum. Hiermee zou het instellen van een netwerk eenvoudiger moeten zijn dan onder XP. Bent u echter al gewend aan de XP-methode, dan vindt u het netwerkcentrum misschien alleen maar lastig.

Gelukkig is de oude manier ook beschikbaar als u vanuit het netwerkcentrum op Netwerkverbindingen beheren klikt. U kunt ook een snelkoppeling maken naar dit venster, zodat u het direct kunt gebruiken.

Maak een nieuwe snelkoppeling en geef als locatie (zonder aanhalingstekens) "explorer.exe ::{7007ACC7-3202-11D1-AAD2-00805FC1270E}" op. Plaats de snelkoppeling vervolgens op een handige plek, zoals de werkbalk snel starten.

Handige sneltoetsen
Net als zijn voorgangers kunt u in Vista een hoop handige sneltoetsen gebruiken. Nieuw is de Windows-toets+Tab waarmee u driedimensionaal tussen vensters schakelt. Ook nieuw is de Windows-toets+spatiebalk waarmee u gadgets op de voorgrond weergeeft. Met de Windows-toets+G kunt u door de gadgets bladeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord