3 Tips voor XP en Vista

Niet opstarten na update, Eigen tekens en Minispeler.Niet opstarten na updateWanneer XP of Vista een update heeft uitgevoerd, zal Windows vaak de computer opnieuw willen opstarten. U kunt dit voorkomen door een wijziging in het register aan te brengen. Open de sleutel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\.

Maak hierin de sleutel WindowsUpdate, open de zojuist gemaakte sleutel en maak de sleutel AU. Open deze sleutel en maak een DWORD-waarde die u NoAutoRebootWithLoggedOnUsers noemt. Zet de waardegegevens op 1 om te voorkomen dat de computer automatisch opnieuw wordt opgestart.

Eigen tekens
Net als bij XP wordt ook bij Vista het programma Editor voor Persoonlijke tekens meegeleverd. U start dit programma door in het zoekveld van het startmenu eudcedit in te tikken. Het venster Code selecteren verschijnt. Druk in dit venster op OK.

In het programma kunt u met behulp van op Paint lijkende gereedschappen letters ontwerpen. U kunt ook bestaande letters aanpassen.

Klik hiervoor in het menu op Bewerken en vervolgens op Teken kopieren. Als u klaar bent met ontwerpen, slaat u het teken op door in het menu te klikken op Bewerken en dan Teken opslaan.

Om het zojuist ontworpen teken te gebruiken in bijvoorbeeld Word opent u het programma Speciale tekens, dat u vindt onder Alle programma's, Bureau-accessoires, Systeemwerkset. Kies bij Lettertype voor Alle lettertypen (persoonlijke tekens).

Minispeler
U kunt Windows Media Player 11 automatisch laten openen als minispeler voor bepaalde bestandstypen. Dit is bijvoorbeeld handig voor muziekbestanden waarbij het grote venster niet nodig is.

Klik in het menu op Extra, Opties. Open het tabblad Speler en vink de optie Minispeler starten voor bestandsnamen die de volgende tekst bevatten. Tik in het invulveld vervolgens extensies voor bijvoorbeeld muziekbestanden zoals .mp3.

Het kan gebeuren dat Windows Media Player toch niet overschakelt naar de Minispeler. Het programma start dan in de gemaximaliseerde modus. Verander dit in het normale venster met de knop Verkleinen en sluit Media Player. Wanneer u vervolgens het bestand opent, werkt het wel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags: