abonneren

Xaser VI

De Xaser VI is een kast met een uiterst overtuigende bouwkwaliteit, maar toch hebben we het één en ander aan te merken op het design.

De Thermaltake Xaser VI is een mooi kastje. Ons reviewexemplaar heeft de kleuren zwart/zilver, maar er is ook een zwart/rode versie beschikbaar. Beide uitvoeringen worden geleverd met of zonder een zijpaneel met venster. Hoewel de kast er topzwaar uitziet, ligt het gewicht op niet meer dan 11 kilogram. Dankzij het gebruik van aluminium is dat zes kilo minder dan de stalen versie van deze kast.

De Xaser VI heeft een uitneembare moederbordtray. Dit is meteen een van onze grootste frustraties: niet alleen moeten we beide zijpanelen van de kast verwijderen, maar we moeten ook een schroevendraaier bij de hand houden omdat er geen handige thumbscrews gebruikt worden door Thermaltake. De zijpanelen worden wel door thumbscrews vastgezet, maar ze zijn erg klein en dicht tegen de zijkant van het chassis geplaatst dus mensen met grote vingers zullen ze niet zomaar even los weten te draaien.

Een leuk detail is het aanpasbare voedingsrek dat bovenin de kast huist. Alle soorten en maten voedingen (er wordt er geen meegeleverd) kunnen netjes geplaatst worden. Ook de uitbreidingssloten kunnen zonder gereedschap bediend worden.

Er is behoorlijk wat ruimte beschikbaar voor uw drives. Er zijn maar liefst zeven 5.25-inch bays die van buitenaf kunnen worden benaderd. Eén van deze kan meteen gebruikt worden als 3.5-inch bay. Daarnaast zijn er nog eens zeven 3.5-inch bays geplaatst in drie kooien. De grootste kooi, die evenwijdig aan het frontpaneel loopt, behuist vijf bays waarin drives zonder gereedschap kunnen worden vastgezet. Om kabelspaghetti te voorkomen is er een uitsparing in de moederbordtray waar de kabels in gelegd kunnen worden. De drive-kooi kan eenvoudig verwijderd worden door één thumbscrew te verwijderen. De overige twee kooien zitten vastgeschroefd op de bodem van de kast.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prima bouwkwaliteit
  • Veel uitbreidingsmogelijkheden
  • Moederbordtray lastig te bereiken
  • Onhandig geplaatste thumbscrews
Afgezien van een paar kleine minpuntjes bewijst de Xaser VI zich als een Thermaltake-kast van de hoogste kwaliteit. De bouwkwaliteit én het design zijn ronduit uitstekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Behuizingen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie