abonneren

Twelve Hundred

Antecs Twelve Hundred is het huidige vlaggeschip van de gaminglijn. De kast is een doorontwikkeling op de enorm populaire Nine Hundred-case, met twaalf drive bays, zeven expansiesloten en een flink aantal fans.

De Twelve Hundred is uiterst degelijk: de kast is opgetrokken uit staal en heeft een plastic bovenzijde en bezel. Alles is in mooi matzwart afgewerkt, zelfs de binnenzijde. Deze ziet er zelfs mooier uit dan de buitenkant van sommige andere pc-kasten.

Wie van veel fans houdt zit goed bij de Twelve Hundred. De kast biedt onderdak aan maar liefst vijf 120mm-fans, één voor elk van de drie drivekooien en twee op het achterpaneel. Alsof dat niet genoeg is, heeft Antec nog eens een massieve 200mm-fan in de bovenkant van de kast ingebouwd. Alle fans kunnen in snelheid worden aangepast en hebben een blauwe led-verlichting. De drie fans aan de voorzijde hebben kleine controleknopjes die in de voorplaat zijn ingebouwd, de twee fans aan de achterzijde worden aangestuurd door middel van een driewegsknop in de achterkant van de kast. Voor wie zelfs dit niet koel genoeg is: er zijn nog twee 120mm-bevestigingspunten aanwezig. Eén in het zijpaneel (dat een perspex- en meshvenster heeft) en één in de achterkant van de bovenste 3,5-inch drivekooi.

Om drives te installeren verwijderen we beide zijpanelen en schroeven we vier duimschroeven per kooi los -- veel eenvoudiger zult u het niet tegenkomen, ook niet bij de concurrentie. De kooien zijn een waar staaltje kunst: elke kooi kan drie drives bevatten en er is een kleine lip aan de bovenzijde geplaatst waarmee het uitwasbare ventilatiefilter losgehaald kan worden. We moeten bij het installeren van de drives wel gebruikmaken van extralange schroeven die met de kast meegeleverd worden, de kooien zijn namelijk uitgerust met antivibratierubbertjes. Er zijn zelfs kleine rubberen voetjes op de bodem van de kooi voor de voeding gemonteerd, zodat deze geen trillingen zal veroorzaken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • degelijke bouwkwaliteit
  • veel aandacht voor detail
  • expansieschilden niet zonder schroevendraaier te verwijderen
De Twelve Hundred is een fantastische pc-behuizing waaraan bijna alles tot in detail is afgewerkt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Behuizingen

Tags:

Laatste reactie