abonneren

Spire Savit 6003

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Een goede behuizing is de basis van een goede pc. Net als dat een prettige woning de basis is van een comfortabel leven. Overtrokken metafoor? Nee hoor... denk er maar eens over na.

De Savit 6003 - €59,99 – is een midi-tower waar een ATX-moederbord prima in past. Er is tevens ruimte voor een forse videokaart. Een 6990 past net, maar houdt niet over. Echter, alle andere grote jongens, kunnen er met gemak in.


Slim
Slim zijn de schroefloze 5,25”-bays waar met één klik een optische drive in kan. Dat werkt lekker. Ook de harde schijf-bays onderin de behuizing werken zonder schroeven. En ze zitten nog vrij vast ook! Helaas zijn ze niet gedempt, dus wie allergisch is voor vibraties, zal wellicht wat moeten aanpassen.


Airflow
Spire levert standaard een viertal led verlichte 12cm fans mee. Dat oogt leuk, maar ze zijn niet stil. Jammer, want we weten dat Spire best stille producten kan maken, weten we uit ervaring. Waarom leveren ze niet gewoon een viertal stille 800 of 1000rpm-fans mee. Die verplaatsen doorgaans voldoende lucht om de hardware koel te houden en zijn nagenoeg niet hoorbaar. Puntje van aandacht voor de volgende versie.


Bob de bouwer
We hebben uiteraard een systeem ingebouwd om te kijken hoe prettige deze Savit werkt. Nou, best prima voor een midi-tower! We kunnen probleemloos een fors en uitgebreid systeem inbouwen. Een hele grote towerkoeler, is wat krap en vergt wat puzzelwerk, maar het past wel. Mede dankzij het feit dat Spire de voeding onderin heeft geplaatst. Slim! Zo blijft de voeding wat koeler en kan er een groter cpu-koeler op de processor!

Op gebied van kabelmanagement is het soms wat behelpen als je kijkt naar duurdere systemen. We hadden graag wat meer ruimte aan de achterzijde van de moederbord-tray gehad. Nu kan er bijna geen kabel achterlangs gaan, waardoor de meeste bekabeling ín de behuizing terecht komt. Dat staat wat slordig en kan airflow belemmeren. Zonde, want met vier casefans is de Savit zeker niet onderbemeten op dat gebied!
Een goede behuizing is de basis van een goede pc. Net als dat een prettige woning de basis is van een comfortabel leven. Overtrokken metafoor? Nee hoor... denk er maar eens over na.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Ruim genoeg
  • Goede airflow
  • Schroefloos systeem
  • Fans mogen stiller
  • Kabelmanagement kan beter
De Spire Savit is een prima midi-tower die een aantal leuke eigenschappen heeft. Ruimte voor vier 12cm casefans is erg netjes in dit segment. Ook zijn de schroefloze 5,25”en 3,5” bays prettig om mee te werken. Een fors systeem inbouwen in geen probleem door de goede ruimte-indeling. Echter, kabelmanagement kan beter. En stillere fans zijn welkom. Maar ja: met een prijs van €59,99 kun je ook even een fan-controllertje oppikken, of wellicht wat stille fans aanschaffen.

 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Behuizingen

Tags:

Laatste reactie