abonneren

Osiris

De Hiper Osiris is opgetrokken uit aluminium (6063 T5, om precies te zijn) en de bovenzijde, achterzijde en voorkant van de kast hebben een stijlvol zwarte, brushed-metal afwerking. De zijpanelen zijn van normaal geanodiseerd zwart metaal en in het linkerpaneel bevindt zich een doorzichtige raam met zwarte mesh.

Beide zijpanelen worden vastgehouden door twee schuifjes die ontgrendeld kunnen worden door ze naar beneden te trekken. Tijdens onze test bewijst dit systeem zich als praktischer dan de meeste andere oplossingen die we vaak tegen komen.

De zwarte afwerking komen we ook aan de binnenkant van de kast tegen, waardoor het zilveren moederbordpaneel extra opvalt. Helaas is het paneel niet verwijderbaar. Hiper heeft drie 120 mm-fans in de kast geplaatst voor koeling: één aan de bovenzijde, één aan de achterzijde en de derde is aan de voorzijde van de 3.5-inch drive bay geplaatst. Wie behoefte heeft aan meer airflow kan het acrylraampje van het zijpaneel verwijderen (deze is gemonteerd met kleine schroefjes) en alleen de mesh laten zitten.

Om de 3.5-inch bay te benaderen moeten zowel de zijpanelen als het voorpaneel verwijderd worden, maar erg lastig is dit niet. Het voorpaneel wordt vastgehouden door clips van prima kwaliteit. We verwijderen vier duimschroeven en de bay is los. De drive bay heeft vinnen aan de bovenzijde om de drives beter te kunnen koelen en rubbertjes om de vibratie van de harde schijven te dempen. De slotplaatjes worden ook vastgezet met duimschroeven en in het achterpaneel zijn de nodige openingen al aanwezig voor een waterkoelingset.

Hiper heeft gezorgd voor voldoende schroeven, tie wraps (om de kabels netjes weg te werken) en andere onderdelen om alle componenten op een nette manier in de Osiris te plaatsen. Leuk detail: de kast wordt niet zomaar in een kartonnen doos geleverd, maar maakt gebruik van een speciale afsluitbare tas om de kast makkelijk te kunnen transporteren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bouwkwaliteit
  • Eenvoudig kliksysteem
  • Stijlvol
  • Moederbordpaneel niet verwijderbaar
De Hiper Osiris is een erg goed gebouwde behuizing waarin veel aandacht is besteed aan de details. Het enige nadeel is dat de moederbordplaat niet uitgenomen kan worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Behuizingen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie