abonneren

JetBlack SP-7060B

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De atx-computerbehuizing van Spire geeft ons gemengde gevoelens. Aan de ene kant is het kast goed bruikbaar, terwijl hij aan de andere kant niet geheel af lijkt.

De JetBlack SP-7060B biedt maar liefst vier 5.25-inch-bays waarvan er ook daadwerkelijk vier gebruikt kunnen worden voor cd- of dvd-branders. De optische drives zet u vast met schroeven. Het (verwijderbare) bayrack voor 3.5-inch-drives biedt maar liefst zes lege plaatsen, waarvan één benaderbaar via de buitenkant. Handig is dat twee van de harde schijven kunnen worden opgehangen door middel van een “push and twist” systeem. Raar is dat dit niet wordt doorgezet bij de andere vier 3.5-inch-bays en de 5.25-inch-bays.

Koel


Spire levert een 90mm rearfan en 120mm zijpaneelfan mee. De zijpanelen van de kast kunnen makkelijk worden verwijderd door een handige hendel. Op een van de zijpanelen zit een wielvormige spakenconstructie die de airflow naar buiten kan afsluiten op openen. Hoewel aanvankelijk lijkt dat de binnenste cirkel hiervan blauw verlicht kan worden, is dit slechts ten dele waar: één enkel blauw ledje verlicht slechts een klein gedeelte van de spaken. Een beetje knullig dus.

Kabels


Met de pci-sloten is de schroefloze techniek wèl geheel doorgezet. Het systeem werkt vergelijkbaar aan andere kasten van concurrenten. Onder de 3.5-inch-bays heeft Spire een kleine ruimte vrijgehouden waar de systeemkabels netjes bij elkaar kunnen worden gehouden. De gebruikelijke kabels voor speakers, ledjes en andere opties zijn aanwezig. Ook aanwezig zijn de kabeltjes voor twee frontpanel usb-poorten en audio-in/uit.

Uiterlijk


De voorkant van de kast valt op door zijn strakke design. Slechts de logo’s en een opening voor een optische drive vallen op. Verder zit alles netjes weggewerkt achter het voorpaneel. De bovenkant van de kast bezit over de aan- en resetknop, omringd door een paar cirkels. Onderop zitten, achter een klepjem, de verborgen usb- en audio-aansluitingen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Veel drivebays
  • Handige technieken niet overal doorgezet
Zoals gezegd hebben we gemengde gevoelens over de kast. De handige technieken zijn jammer genoeg niet door de gehele kast doorgezet. De prijs van rond de 40 euro is netjes, en de kast is in deze prijsklasse zeker niet slecht. Wilt u een goedkope kast met een leuke uitstraling dan is de Spire JetBlack een veilige keuze. Wie liever een completere kast heeft zal verder moeten kijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Behuizingen

Tags: