abonneren

GS1000

We waren destijds al onder de indruk van de Zalman Z-Machine GT900, maar vonden het prijskaartje aan de hoge kant. Nu bekijken we de GS1000, die niet alleen goedkoper is, maar zeker niet onderdoet voor de GT900.

De kast is opgebouwd uit staal, aluminium en plastic. De kast heeft een prettige, glimmende, pianozwarte afwerking maar er bestaat uit een uitvoering met een titanium afwerking. Beide zijpanelen worden op hun plaats gehouden door speciale springlock-schroeven en elk paneel heeft een handvat aan het einde, zodat het paneel gemakkelijk los te trekken is.

Aan de binnenkant zien we een aantal uiterst prettige ontwerpkeuzes; één ervan hebben we nog nooit eerder bij een pc-kast gezien. De binnenkant is in tweeën gedeeld. De voeding wordt compleet gescheiden van de andere componenten door een metalen plaat met twee grote gaten erin. Daarnaast bevinden zich er twee grote gaten in de bodem van het zijpaneel en het moederbordpaneel. Zo kunt u alle stroomkabels netjes uit het zicht verstoppen.

Twee klepjes in het frontpaneel klappen naar beneden om twee 3,5-inch drivekooien te onthullen. Deze kunnen drie drives per stuk herbergen. De onderste drivekooi is uitgerust met sata-connectoren, zodat de drie drives in deze bays gehotswapt kunnen worden. De bovenste drivekooi is optioneel ook met sata-connectoren uit te rusten. Alle 3,5-inch drivebays hebben rubberen bevestiging, de 5,25-inch drivebays hebben dezelfde speciale schroeven die in het zijpaneel gebruikt worden.

De kast wordt geleverd met twee 120mm-fans die verbazingwekkend lawaaiig zijn. Er kunnen drie extra 120mm-fans geplaatst worden, één in de bovenkant en twee op de bodem van de kast.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • bouwkwaliteit
  • design van drivekooien
  • lawaaiige fans
Een uitstekende bouwkwaliteit, een uitgekiend design en een prettige prijs: de Zalman GS1000 is een ideale behuizing voor gamers of voor wie een eigen workstation wil bouwen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Behuizingen

Tags:

Laatste reactie