DG7000-G: Behuizing van Sharkoon geeft beter zicht op componenten

Sharkoon verkoopt sinds begin dit jaar computerbehuizingen onder de DG7000-noemer. Een nieuw model is nu uitgerust met een grotere glasplaat, voor beter zicht op de interne componenten. Deze variant heet de DG7000-G.

De eerdere behuizingen kregen ook al een soort kijkraampje mee, maar een groot deel van de kast bleef verder solide. Bij de DG7000-G ATX Midi tower (zoals de volledige naam luidt) is het hele zijpaneel van 'gehard glas', zodat je alle hardware kunt zien zitten.

Verder verschilt de kast niet van zijn voorgangers, wat betekent dat je er dezelfde componenten in kwijt kunt. Zo past er een videokaart in  met een maximale lengte van 38 centimeter en mag de cpu-koeler niet hoger zijn dan 17,5 centimeter.

Kabels

Dankzij een kabelmanagementsysteem in combinatie met een extra paneel aan de onderkant van de kast, kunnen kabels netjes weggewerkt worden voor een opgeruimde indruk. Zoals het een verhuizing voor gamers betaamt, is er ook led-verlichting aanwezig.

Ook belangrijk is dat de boel goed doorgelucht wordt. Verscheidene fans zorgen daarvoor, waaronder drie 140 mm-ventilatoren: twee aan de voorzijde, en eentje aan de achterkant. Eventueel is er aan de bovenkant ook nog ruimte voor twee fans.

Sharkoon verkoopt de behuizing voor een adviesprijs van 79,70 euro. Bekijk hieronder het verschil tussen de gewone DG7000 (boven) en de nieuwe versie (onder).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Behuizingen

Tags: case, sharkoon, kast