abonneren

Corsair Obsidian 550D

De Corsair Obsidian 550D is een hele strakke computerkast. Hij is volledig in het zwart uitgevoerd met als enige uitzondering het aluminium frontje.

None

Als je graag sleutelt en van stilte houdt, is de Corsair Obsedian 550D een hele fijne en stijlvolle kast zonder overdadige tierelantijnen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • stil
  • ruimte om te werken
  • zijwaartse hardeschijf-bays
  • één knop voor het openen van zijpanelen
  • mooi strak en stevig design
  • Minpunten
  • connectoren harde schijven raken door zijpaneel ietwat beklemd

De voorkant van de Obsidian 550D is een deur die beide kanten op open kan. Deze is mooi afgewerkt met geborsteld aluminium. Het is een kast die duidelijk gemaakt is voor mensen die graag sleutelen, wat nog het meest te merken is aan de zijpanelen die met een eenvoudige druk op de knop verwijderd kunnen worden.

Stil

De Obsidian 550D is gebouwd om stil te zijn. Corsair heeft er dan ook alles aan gedaan om het geluid van je hardware zoveel mogelijk te dempen. Als je de deur aan de voorkant openmaakt, tref je twee rijen openingen aan die als inlaat dienen. Deze zijn onder een hoek geplaatst, waardoor de decibellen zoveel mogelijk naar de zijkant gericht worden. In de kast zelf treffen we veel rubber voetjes aan die het trillen van onderdelen tegengaan. Ook zijn de diverse panelen bekleed met geluidsdempend materiaal. Om het af te maken zijn de voetjes van de kast van rubber, zodat je bureau of vloer niet mee gaat resoneren.

Zijwaartse sledes

Wil je nog meer stilte? Er is ruimte voor waterkoeling in de kast. Sowieso is uitbreiden geen probleem met de Obsidian 550D. Er zijn vijf 5.25 inch-sloten voor bijvoorbeeld optische drives en zes 3.5 inch-bays voor harde schijven. Ssd’s kunnen zonder een extra adapter-plateautje op de sledes in de bays geschroefd worden. Deze 6 sledes zijn er met een knijpbeweging uit te halen, waardoor het erg makkelijk sleutelen is. Schroeven zijn niet nodig om een harde schijf te bevestigen, doordat er pinnetjes zijn aangebracht in de sledes. Verder haal je de sledes er zijwaarts uit (als je voor de kast zou staan). Dat betekent dus dat de kabels ook aan de zijkant van de kast in de harde schijven gestopt dienen te worden. Daar kwamen we tijdens het bouwen een klein probleempje tegen. De sata- en power-kabels komen wat in de verdrukking wanneer we het zijpaneel vervolgens weer op de kast zetten. We moesten de kabels een beetje buigen om de connector te ontlasten en te zorgen dat deze in de ssd of harde schijf bleven zitten.

Voor fans van fans

De kast heeft plaats voor tien 120mm fans in totaal. Op zes daarvan passen ook 140mm fans. Standaard worden er twee fans meegeleverd in de voorkant van de kast voor de inlaat en eentje voor de uitlaat aan de achterkant van de kast. De bijgeleverde fans zijn bijna niet te horen als de kast dicht is. Als er meer van de pc gevraagd wordt en de temperatuur dus oploopt komt er wel iets meer geluid uit de uitlaat fan, maar niet noemenswaardig. Verder heeft de kast kleinere paneeltjes in het zij- en bovenpaneel die zich met een enkele druk laten verwijderen. Daarachter bevindt zich de opening voor extra fans met daarop een magnetisch stoffilter. Dat werkt ook weer erg gebruiksvriendelijk.

Bouwen

Het frontje is vrij standaard wat betreft aansluitingen en knoppen. Hij heeft een powerknop, een resetknop, een harde schijf-lampje, een microfoon en hoofdtelefoon aansluiting en 2 usb3.0 poorten. Dat laatste is wel fijn natuurlijk. De witte verlichting van de knopen is mooi en kleedt de kast op visueel vlak mooi af. We zijn bij de installatie weinig problemen tegengekomen. Wel opvallend is dat de voeding slechts met drie schroeven vastgezet kon worden, omdat er een uitsparing mistte waar de vierde schroef moest komen. De ruimte in de kast was toereikend en de kabels kunnen we goed wegwerken. Alle benodigde schroefjes zijn aanwezig in het zwart en daarnaast zitten er nog wat tie ribs, kabelgeleiders en een usb3.0 naar 2.0 adapter bij voor als je (noodgedwongen) usb 2.0 op de voorkant wilt aansluiten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Behuizingen

Tags: Corsair, computerkast