abonneren

Corsair C70 Vengeance

Het uiterlijk van een computerbehuizing is over het algemeen altijd een kwestie van smaak, maar bij de Corsair C70 Vengeance moet je wel een zeer specifieke smaak hebben. Deze computerkast is vooral gericht op de gamers onder ons, en dan met name de gamer die van oorlogsspelletjes houdt.

None

Corsair maakt mooie spullen maar de C70 Vengeance is er daar niet één van. Voor ongeveer 114 euro krijg je een vrij basale kast waarvan het materiaal snel verbuigt. Voor dat geld of een klein beetje meer, kun je betere behuizingen kopen.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • veel inbouwruimte
  • stille fans
  • Minpunten
  • metaal verbuigt snel
  • voorplaatjes lastig te verwijderen
  • geen bijzondere features

De Corsair C70 Vengeance is verkrijgbaar in drie kleuren: Military Green, Gunmetal Black en Arctic White. Wij hebben de groene versie gekregen en hoewel persoonlijk, willen we toch vermelden dat dit één van de lelijkste computerbehuizingen is die we ooit hebben gezien.

Vengeance met een industriële look

Corsair heeft met de C70 Vengeance gekozen voor een industriële look waarbij de zijpanelen via klemmen vastgezet zijn. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te verwijderen. Het linker paneel is voorzien van plexiglas met luchtgaten. Aan de voorkant zijn er twee usb3.0 poorten (of usb2.0 als je moederbord dat niet ondersteunt), een audio in- en uitgang en de gebruikelijke reset- en power-knoppen waarbij de reset-knop achter een beveiligd klepje zit. Bovenop de kast zitten 2 hendels waarmee je de kast gemakkelijk op kan tillen mocht je hem willen verplaatsen.

Bouwen in de C70 Vengeance

Binnenin de Corsair C70 Vengeance is er genoeg ruimte om een flinke installatie in te bouwen. Er is ruimte voor maar liefst 6 harde schijven die via handige klemmetjes zonder te schroeven ingebracht kunnen worden. De kast is standaard voorzien van 3 stille 120 mm fans waarvan er 2 tegen de harde schijven aan zitten en één aan de achterkant. Het deel waarop het moederbord bevestigd dient te worden, is voorzien van een uitsparing zodat gemakkelijk een zwaardere processorfan met behulp van schroeven bevestigd kan worden.

Vengeance snel gedeukt en verbogen

Het ontbreekt de C70 Vengeance verder aan bijzondere features. Je kan de fans niet reguleren en er zijn weinig poorten aan de voorkant. Ook over het materiaal zijn we niet enthousiast. Het metaal deukt en verbuigt snel waardoor het verwijderen van de voorklepjes voor bijvoorbeeld een dvd-brander een riskant karwei is.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Behuizingen

Tags: Corsair, games

Laatste Vacatures