abonneren

Coolermaster Silencio 550

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Niets is vervelender dan een pc die het geluid maakt alsof hij gaat opstijgen. Een computer moet stil zijn. Daarom brengt Cooler Master de Silencio 550-behuizing. Strak, eenvoudig en vooral stil. Qua vormgeving doet Cooler Master met de Silencio 550 geen gekke dingen. De behuizing is lekker recht toe, recht aan.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten
De voorkant van de kast is voorzien van een deurtje dat stevig aanvoelt. Achter het deurtje is er ruimte voor twee cd/dvd-spelers en een hotswap voor een externe schijf. Op de bovenkant van de behuizing zitten naast de standaard aansluitingen ook een usb 3.0 poort en een SD-lezer.

Cooler Master maakt het aansluiten van de componenten erg makkelijk. De harde schijven kun je met een kliksysteem in de kast zetten evenals de cd/dvd-spelers. De kast is ruim ingedeeld en zelfs extra lange videokaarten passen prima. Bovendien kunnen er in totaal zeven 3,5-inch schijven geplaatst worden inclusief één SSD.

De wanden van de behuizing zijn bedekt met isolerend materiaal dat er voor moet zorgen dat alles stil blijft. Om de kast koel te houden, zitten er twee 12 cm fans in de behuizing. Er is daarnaast nog ruimte om een extra fan te plaatsen in de kast. Beide fans, standaard 800rpm, zijn erg stil. Zelfs wanneer de fans op high-speed draaien blijft de computer lekker stil.

Wat opvalt is de afwezigheid van kleurcodes op de jumper-plugs. Dit maakt het aansluiten van de jumpers behoorlijk lastig, zeker wanneer je geen handleiding van het moederbord bij de hand hebt. Daarnaast is de koeling zoals bij veel stille behuizingen erg matig. Niet zozeer voor normaal gebruik, maar voor high-end systemen is het echt te weinig. Dan is er ook nog de beperkte optie voor kabelmanagement. De ruimte achter het moederbord is vrij krap (mede door het isolatiemateriaal) om kabels weg te werken. Een perfecte airflow zul je dan ook nooit krijgen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Stil
  • Ruim
  • Koeling
  • Cable management
De Silencio 550 is geen behuizing voor de fanatieke overclocker. Daarvoor zijn er gewoon te weinig opties om de kast koel te houden. Voor de gemiddelde computergebruiker biedt de Silencio 550 daarentegen wel genoeg opties. De behuizing is strak en eenvoudig en bovendien maakt het de pc lekker stil. Het is dan ook een uitstekende keuze als je een goede behuizing zoekt tegen een vriendschappelijke prijs.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Behuizingen

Tags: