abonneren

Cooler Master Storm Trooper

Coolermaster staat bekend om zijn coolers, waterkoelingen en systeemkasten. Eén van hun nieuwste systeemkasten is de CM Storm Trooper. Een systeemkast speciaal voor gamers.

None

De CM Storm Trooper is een prima gamekast die dankzij zijn handvat ook mee te nemen is naar lan-parties. De adviesprijs is 149 euro, maar met goed zoeken kun je deze kast vinden voor 125 euro, en dat is echt geen geld.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • zeer uitgebreid
  • kabels zijn gemakkelijk weg te werken
  • speciaal SSD insteekslot
  • geïntegreerde “fan-speed” regelaar
  • Minpunten
  • aansluiten kabels externe SSD-aansluiting onhandig

De CM Storm Trooper is niet klein: 60,6 cm hoog en bijna 58 cm diep. Netto weegt de kast 14 kilo. De kast wordt geleverd zonder voeding, zoals dat bij alle kasten van dit kaliber het geval is. Het inbouwen van alle componenten gaat gemakkelijk. Er is genoeg ruimte voor een flink moederbord en er kunnen wel negen harde schijven in gebouwd worden. Ook is er een apart vakje voor SSD schijven en er is zelfs bovenin de kast een extern insteekslot voor een SSD aanwezig. Tevens zitten er aan de voorkant vier usb-poorten waarvan twee usb3.0 ondersteunen. Ook vinden we een e-Sata-poort  en een audio in- en uitgang. Een knoppeninterface die de snelheid van de ventilatoren binnenin de kast regelt, maakt het geheel compleet.

De Storm Trooper is voorzien van zes ventilatoren waarvan vier 120 mm fans, één 140 mm fan en één reuze fan van 200 mm. De herrie die deze kast maakt valt ontzettend mee, en wanneer je de ventilatoren op de laagste stand zet, hoor de je kast nauwelijks.

Kabels kun je gemakkelijk wegwerken via de achterzijde waardoor de binnenkant mooi overzichtelijk blijft. De enige kritiek die we hebben, is dat er geen verlengkabels vooraf zijn bevestigd aan het externe SSD-slot bovenin de kast. Deze moet je zelf plaatsen en dat gaat ietwat lastig.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Behuizingen

Tags: Cooler Master

Laatste Vacatures