abonneren

Cooler Master Silencio 650

Ze houden wel van stil bij de jongens van Cooler Master. We hebben eerder al een speciale, stille behuizing getest, de Silencio 550. Een prima towermodelletje, maar niet heel groot of geschikt voor zware systemen. De 650 is een tikje groter… en luxer.

None

Cooler Master heeft een uitstekende behuizing in de markt gezet met de Silencio 650. De behuizing is zonder meer stil, mooi afgewerkt en groot genoeg voor forse, rappe systemen. De koeling is prima, maar er zijn natuurlijk kasten die dit beter doen. Maar die zijn niet zo stil als deze Cooler Master!
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Stil
  • Lekker ruim
  • Mooi afgewerkt
  • Minpunten
  • Harde schijven niet gedempt

Eén van de kritiekpunten van de 550 was dat hij weliswaar de ruimte biedt voor een groter systeem, maar niet de koeling. Dat is mede vanwege het feit dat er weinig casefans in passen en dat alles dichtgemaakt is om geluid te dempen

Betere koeling

Dat heeft Cooler Master enigszins opgelost met de 650 (139 euro). Deze heeft voorin twee fans, als achterin een fan en bovenin de ruimte voor luchtafvoer en eventueel een fan van 14cm. Deze is af te sluiten met een klepje. Wij hebben niet echt gemerkt dat er zonder een fan een temperatuursverschil is tussen open en gesloten, maar wellicht is dat wel het geval met bijvoorbeeld crossfire-opstellingen. Het scheelt wel in geluid. Zeker als de fans niet helemaal stil zijn.

Over stilte gesproken. Dat zit wel goed bij de Silencio. Zowel de panelen als de behuizing zijn voorzien van dempend materiaal dat er voor zorgt dat met name hoogtonige ruis wordt weggehaald. Dat zorgt voor heel wat extra rust in de werkkamer.

Vibreren

Een detail dat Cooler Master vergeten is, is demping bij de harde schijven. Hoewel het systeem van het toolless aanbrengen van de harde schijven prima werkt – met name de nieuwe, interne hot swappable drive bays werken prettig – is er niet echt gedacht aan anti vibratie. Dat zorgt er toch voor dat het geratel wat hoorbaar is.

Chique

Wat we erg mooi vinden aan de behuizing, is het stylistische randje op het deurtje aan de voorzijde. Dat geeft de Silencio 650 een chique look mee. Ook het schuifklepje aan de bovenzijde waarachter de reset- en powerknop zitten, alsmede usb-2 en usb-3 en een cardreader verscholen zitten, maakt de kast erg strak. Het geeft tevens de mogelijkheid om stof buiten de deur te houden én de ledjes af te schermen, mocht je deze te fel vinden. Wij vinden de blauwe leds zeker niet te fel. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Behuizingen

Tags:

Laatste Vacatures