abonneren

ATCS 840

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een serieus systeem hoort in een serieuze kast die goed koelt. Cooler Master heeft voor de meest veeleisende gebruiker de ATCS 840: een behuizing met maar liefst drie 23 cm fans. En voor de modebewuste tweaker: hij is verkrijgbaar in zilver én zwart geborsteld aluminium.

Grote, stille fans, stoffilters, voorbereiding voor waterkoeling, aluminium, screwless harddisks en 5,25”-apparatuur plaatsen, ruim voldoende werkruimte; het kan niet op bij de ATCS 840. De prijs is er dan ook naar: 240 euro, zonder voeding. Maar voor dat geld krijgt u wel een prachtig afgewerkte kast die een droom is om mee te werken.

U leest het al: we zijn zeer te spreken over de kwaliteit en layout van de Cooler Master ATCS 840. De kast ziet er simpelweg super uit. Cooler Master heeft de details goed afgewerkt. Zo ziet het i/o-panel op de bovenzijde er perfect uit en zijn de uitneembare afdekplaatjes voor de 5,25”-bays goed afgewerkt. Ook vinden we nagenoeg geen scherpe hoekjes of randjes in de stevige kast. Wel zo prettig als u aan de slag gaat met inbouwen!

Het inbouwen van het moederbord gaat overigens zeer gemakkelijk dankzij de uitneembare tray. En voor wie niet zoveel ervaring heeft met moederbordmaten en de bijbehorende bevestigingspunten: Cooler Master heeft aangegeven welke spacers u moet indraaien voor de montage van een micro-atx, atx of e-atx-moederbord.

Het cable-management is bij de ATCS minder goed geregeld. Kabels zijn goed achterlangs te leiden, maar vastzetten vormt een probleem, aangezien er geen bevestigingspunten zijn. Jammer!
De ATCS 840 is voorbereid op serieuze waterkoeling. Bovenin de kast is gemakkelijk een dubbele radiator te plaatsen en onderin de kast is voldoende ruimte voor een forse pomp en reservoir. Mooi werk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prachtige afwerking
  • Zee aan ruimte
  • Schroefloos plaatsen van schijven en 5,25”-apparatuur
  • Cable management
  • Forse investering
De ATCS 840 is met 240 euro een prijzige kast. Er mag dus eigenlijk niets mis mee zijn. En gelukkig is dat ook het geval. De afwerking is subliem en het werken met de ATCS is een genot dankzij de zee aan ruimte en flexibiliteit. Enige punt van aandacht is het matige cable-management.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Behuizingen

Tags: