abonneren

Armor+ MX VH8000LCS

Het Taiwaneese bedrijf Thermaltake is geen onbekende in de wereld van pc-behuizingen en koelingsaccesoires. De producent heeft een zeer breed gamma aan behuizingen mét of zonder (waterkoeling), fans, voedingen, harddiskbehuizingen, et cetera. Wij kijken naar de nieuwe Armor+ MX VH8000 LCS. Een behuizing met een kant en klaar waterkoelingsysteem.

De Thermaltake Armor+ is bijna een icoon te noemen. De gigantische behuizing is niet duur en biedt alles wat de zelfbouwer nodig heeft: ruimte, een goed kabelmanagementsysteem en prima degelijkheid voor het geld. Deze nieuwe VH8000 LCS is een kleinere variant mét ingebouwd waterkoelingsysteem. Overigens is dit de Bigwater 770 die we al langer kennen.

Deja vu


Aan de buitenzijde valt direct op dat de lijnen van deze Armor+ gelijk zijn aan de grote versie. De draaibare aluminium strips aan de voorzijde – het ziet er leuk uit, maar ze zijn wel volslagen nutteloos – het handige io-panel aan de bovenzijde met twee usb-poorten en een e-sata aansluiting, het transparante zijpaneel met de grote 23 cm fan; het is allemaal gelijk, maar net ietsje kleiner. En daar is natuurlijk niets mis mee.
Ook aan de binnenzijde zijn veel overeenkomsten met de grotere Armor+. Zo treffen we hetzelfde erg goed doordachte kabelmanagement aan, is de moederbord tray uitneembaar en zien we hetzelfde, handige schroefloze systeem voor het plaatsen van maximaal vijf 5,25-inch apparaten, een floppy-drive en vier 3,5-inch harde schijven.
Mooi aan de Thermaltake-kast is dat ze veel ruimte aan de achterzijde van de moederbordtray hebben overgelaten voor de talloze kabels die anders in de kast zouden bungelen. Nu zijn ze gemakkelijk bij elkaar te binden met de meegeleverde klemmetjes en tie-wraps, om ze vervolgens achter de tray vast te maken. Perfect!
Helaas is de VH8000LCS minder diep en lang dan de grotere versie. Daardoor kan het behoorlijk krap worden voor full length videokaarten als de 4870X2 en de grotere nVidia-kaarten (GTX 280, 285, 295). Het is dus belangrijk de videokaart op te meten, voordat u deze behuizing aanschaft.

Koeling


De koelkapaciteiten van deze Thermaltake zijn tweeledig. Aan de ene kant hebben we de Bigwater waterkoelingkit die zijn ding prima doet: de waterkoeling is gemakkelijk te installeren en koelt gemakkelijk in relatieve stilte een vlotte quad core. Verwacht overigens niet veel ruimte voor overklokken. Zeker niet bij de 65nm-versies van Intel.
Aan de andere kant hebben we het luchtkoelinggedeelte van deze kast. Helaas is daar nog wel ruimte voor verbetering. Hoewel de grote fan aan de zijkant voor veel toevoer zorgt, kan de lucht er aan de achterzijde maar moeilijk uit. Dit komt doordat de voeding dit deels tegenhoudt. Net als de radiator met de 12cm fan. Ook is het niet mogelijk aan de bovenzijde fans te monteren om de doorvoer te versnellen. Dit hebben we beter gezien bij de concurrenten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goed kabelmanagement
  • Mooie led-fans
  • Waterkoeling meegeleverd
  • Full length pci-express kaarten passen wellicht niet
  • Fan zijpaneel kan in de weg zitten
  • Matige airflow
De Thermaltake Armor+ MX VH8000LCS is een prima kast voor wie een alles-in-een oplossing zoekt voor een middelgrote pc. Het kabelmanagement is goed doordacht en het schroefloos plaatsen van schijven en 5,25-inch apparaten werkt prettig. Helaas is de airflow niet optimaal en kan de behuizing erg krap worden met grote videokaarten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Behuizingen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie